sample-smalt-billede.jpg

Ægdonation

Ved ægdonation befrugtes et æg fra en anden kvinde med din mands sæd og lægges efterfølgende op i din livmoder. Denne behandling anvendes, hvis du ikke selv kan producere æg af tilstrækkelig god kvalitet eller har en genetisk sygdom, du ikke ønsker at videregive til dine børn.

Loven siger, at man også må anvende dobbeltdonation, når der er en medicinsk begrundelse herfor. Det betyder, at vi må anvende donorsæd ved ægdonation. En af donorerne skal være en åben donor, så barnet på et senere tidspunkt kan få flere oplysninger om sin herkomst. Donor skal gennemgå en IVF behandling for at kunne donere æg. Læs om "Camilla's overvejelser om at skulle tage imod donoræg".

Det er tilladt, at du kan medbringe din egen donor, hvis du har behov for ægdonation. Din mor eller datter må ikke donere æg, men din søster, en veninde eller et andet familiemedlem må gerne. Donor må dog ikke være nært beslægtet med din mand, da det forøger risikoen for arvelige sygdomme hos barnet. Rugemødre er fortsat forbudt.

Ventetiden på donoræg ligger, afhængig af den ønskede donorprofil, på cirka 1-3 måneder. Kontakt os for at høre nærmere.

Vi søger fortsat nye ægdonorer!

Som donor bestemmer du selv om du vil være anonym eller åben eller om du vil hjælpe en bestemt person ved at bidrage til puljen af æg ved krydsdonation. Derfor vil vi meget gerne høre fra kvinder mellem 18 og 35 år, som er interesserede i at donere æg. Jo flere donorer vi har, desto flere kvinder kan vi hjælpe.

Vi må betale dig 7000 kr. for at donere æg (juli 2016). Kompensationen er skattepligtig.

Hvis du selv er i IVF behandling og er mellem 18 og 35 år, må du også godt donere. Fortæl os, inden du starter på behandlingen, hvis du gerne vil donere nogle af dine æg til en anden kvinde, da vi skal nå at tage et par ekstra blodprøver inden vi tager æg ud på dig.

Vores ægdonorer fortæller
Vi er så heldige at flere af vores ægdonorer gerne vil fortælle deres historie. Læs om hvordan Anette, Petra og Pernille oplevede det at være ægdonor.

De glade forældre til et donorbarn
At få det barn man troede var umuligt at få, er noget af det største man kan opleve. Læs Stephanie og Nicolas brev.

ægdonation
ægdonation

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

  • Den første samtale tager 45 minutter
  • Vi ønsker at lære dig og din situation at kende
  • Vi forsøger at drage læring af tidligere behandlinger for at optimere næste behandling i fald du ikke bliver gravid.
  • En rar og hjemlig atmosfære uden ventetid i venteværelset
  • Mulighed for skanningstider tidlig morgen og sidst på eftermiddagen
  • Vores laboratorium råder over nyeste teknikker og udstyr
  • Æggene følges døgnet rundt i embryoskopet
  • Vi er super gode til at vælge det rigtige æg
  • Vi er den privatklinik i Danmark som lægger færrest æg op for at få en graviditet
  • Vores resultater ligger konstant i top 3 blandt alle klinikker i Danmark.