sample-smalt-billede.jpg

Insemination med donorsæd for par

Kunstig befrugtning med insemination og donorsæd anvendes, hvis mandens sædkvalitet er svært nedsat, og I ikke ønsker at vi foretager IVF behandling med ICSI. Resultaterne for insemination ved Dansk Fertilitetsklinik ligger mellem 27,4% og 13,3% positiv graviditetstest per insemination, afhængig af din alder.

Gratis behandling
Medbringer I en henvisning fra egen læge, er undersøgelser, ultralydskanninger og insemination gratis. I skal selv betale for medicin og donorsæd. Vi tilbyder op til 6 donorinseminationer hvis du er under 40 år, og max 3 inseminationer med donorsæd hvis du er mellem 40 og 43 år.

Insemination
Ved insemination føres donorsæden gennem livmoderhalsen op i livmoderhulen og æggelederne lige omkring ægløsningen, hvor chancen for en befrugtning er størst. Se videoklippet nederst på denne side for at høre mere om behandling med insemination.

Krav til kvinden
Du skal have mindst én normal æggeleder, for at vi kan foretage insemination. Derfor er det vigtigt, at passageforholdene i æggelederen undersøges forud for opstart af behandling med insemination. Har du PCO, endometriose eller manglende ægløsning (anovulation), kan insemination også være en god behandling til dig.

Naturlig cyklus
Insemination med donorsæd foregår ofte i din egen cyklus de første gange, hvor vi ved hjælp af ultralydskanning følger udviklingen af den ene follikel (ægblære), der normalt løsnes i hver cyklus.

Hormonstimulation
Hvis du ikke er blevet gravid ved insemination i din egen cyklus, vil vi ofte anvende en let hormonstimulation. Vi anvender også hormonstimulation hvis du har PCO eller anovulation (manglende ægløsning). Du skal give dig selv indsprøjtninger i maveskindet i nogle få dage. Vi viser dig, hvordan du tager medicinen.

Skulle det alligevel ikke lykkes at blive gravid, kan du forsøge IVF behandling med donorsæd.

Donorsæd
I kan selv vælge om I vil anvende åben eller anonym donorsæd. I kan købe sæden hos os på klinikken. Vi anvender udelukkende donorsæd fra en certificeret sædbank. Se videoklippet om donorsæd for mere information.

Vælger I selv at købe jeres egen donorsæd hos sædbanken, skal I være opmærksom på, at I skal betale for transport, modtagelse og opbevaring af donorsæden. I tilfælde af, at donor kommer i karantæne, må vi ikke anvende sæden, selv om den befinder sig hos os på klinikken.

I kan også medbringe jeres egen donor. Donor må ikke være nært beslægtet med kvinden, da det forøger risikoen for arvelige sygdomme hos barnet. Mandens far eller søn må ikke donere sæd. En bror, ven eller et andet familiemedlem må gerne. Ønsker I at bruge jeres egen donor, skal han udredes som alle andre donorer inden vi må bruge hans sæd til behandling. Vi tilbyder ikke udredning af private sæddonorer.

Insemination med donorsæd for par
Insemination med donorsæd for par

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

  • Den første samtale tager 45 minutter
  • Vi ønsker at lære dig og din situation at kende
  • Vi forsøger at drage læring af tidligere behandlinger for at optimere næste behandling i fald du ikke bliver gravid.
  • En rar og hjemlig atmosfære uden ventetid i venteværelset
  • Mulighed for skanningstider tidlig morgen og sidst på eftermiddagen
  • Vores laboratorium råder over nyeste teknikker og udstyr
  • Æggene følges døgnet rundt i embryoskopet
  • Vi er super gode til at vælge det rigtige æg
  • Vi er den privatklinik i Danmark som lægger færrest æg op for at få en graviditet
  • Vores resultater ligger konstant i top 3 blandt alle klinikker i Danmark.