sample-smalt-billede.jpg

IVF behandling

Forkortelsen IVF, som bruges om reagensglasbehandling, står for In Vitro Fertilisation (befrugtning i reagensglas). Det betyder, at dine æg tages ud af æggestokken, befrugtes i laboratoriet og dyrkes i embryoskopet, i stedet for at befrugtningen sker i æggelederen. Vores IVF resultater ligger mellem 50,3% og 27,9% positiv graviditetstest efter ægoplægning, afhængig af din alder.

Hvem skal have IVF behandling?
Vi foretager IVF behandling, når dine æggeledere er aflukkede, eller du tidligere har haft graviditeter uden for livmoderen og efterfølgende ikke har kunnet blive gravid. Endvidere foretager vi IVF behandling hvis du har endometriose, eller når du ikke er blevet gravid efter 3 forudgående inseminationsbehandlinger, og hvis din partner har nedsat sædkvalitet (ICSI).

Nærmer du dig de 40 år, kan det være en fordel straks at begynde med IVF behandling for at øge chancen for en graviditet.

Udtagning af æg
Selve ægudtagningen ved IVF behandlingen sker ved hjælp af en ultralydskanning gennem skeden. Oven på apparatet monterer lægen et tyndt rør, hvorigennem hun kan sende en tynd nål ind i æggestokken. Gennem nålen suges væsken ud af ægblærerne (folliklerne), og i laboratoriet undersøges væsken for modne æg. Du kan følge med på en skærm under ægudtagningen og se, hvad der sker i laboratoriet. Se også videoklippet nederst på denne side om æggets udvikling.

Ægoplægning
To til fem dage efter befrugtningen lægges 1 eller 2 befrugtede æg (embryoner) tilbage i livmoderen. Er der flere gode æg, bliver disse frosset ned til senere brug (vitrifikation).

Behandling med frosne embryoner
De nedfrosne æg anvendes, hvis du ikke er blevet gravid med de friske. Det øger således din samlede chance for graviditet ved IVF behandling. Endvidere kan vi nedsætte antallet af hormonstimulationer og ægudtagninger. Det er kun æg af en god kvalitet, der tåler at blive vitrificeret og tøet op igen.

Har du spørgsmål ?

Ring til vores søde reception, vi har åben for telefonen alle hverdage fra 9 -14, samt lørdag fra 9 -12

Telefon 3834 9030