sample-smalt-billede.jpg

Alkohol

Studier
Der er ikke fuldstændig enighed om, hvad alkoholindtagelse betyder for frugtbarheden. Nyere undersøgelser har ikke tidligere kunnet påvise en negativ effekt, hvis kvinden indtager op til 4 genstande om ugen. En anden stor dansk undersøgelse har dog stillet spørgsmålstegn ved dette og påvist, at selv beskedne mængder alkohol nedsætter evnen til at blive gravid.

Hvis kvinden indtager 5-10 genstande om ugen, nedsættes chancen for graviditet med 30-40%. Drikker hun mere end 15 genstande om ugen, er chancen for graviditet kun en tredjedel sammenlignet med kvinden, der ikke indtager alkohol. Alkohol er en cellegift og påvirker fosterudviklingen under graviditeten, specielt hjernens udvikling.

Vi anbefaler
Kvinden skal helst være betydeligt afholdende og maksimalt indtage 4 genstande i løbet af en uge. Hun skal dog helst ikke drikke hele rationen på én dag. Det betyder, at man gerne må drikke et par glas til en fest. Er kvinden gravid, anbefales hun at holde sig helt fra at drikke alkohol under graviditeten.

Det siger Sundhedsstyrelsen om alkohol og graviditet

Barnløs: samtale med lægen om fertilitetsbehandling med IVF - Dansk Fertilitetsklinik
Barnløs: samtale med lægen om fertilitetsbehandling med IVF - Dansk Fertilitetsklinik