sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

Lutinus efter iui

aug. 01, 2020
1 Svar

Hej, hvordan påvirker Lutinus sædceller? Jeg skal til IUI og vil få Lutinus bagefter for 14 dage. Samleje efter iui kan hjælpe at blive gravid. Men hvis jeg tager Lutinus efter iui og vil have samleje et par timer efter iui og næste dag, vil ikke Lutinus dræbe sædceller? Mvh, Katrine
Læs mere

Barn nr 2

jul. 29, 2020
1 Svar

Hej Min kæreste og jeg har været sammen i 17 år (vi er 35 og 38 år). Vi har en fælles søn på 10 år og har længe ønsket os barn nr 2. Vores søn kom til ved hjælp af ICSI og jeg har haft aborter både før og efter vi fik ham. Da vi startede tilbage i 2007 var min mands sædkvalitet meget dårlig og han fik først af vide at han skulle indstille sig på ikke at kunne blive biologisk far men det lykkedes alligevel. Der er nu gået mange år og vi tror ikke længere på at vi har en chance med min mands sæd. Vi har talt meget om at forsøge med donor men jeg kan ikke læse nogen steder på nettet om andre der har gjort dette. Er det synd at sætte barn nr 2 i verden når vi har en i forvejen som er vores begges biologiske barn? Vi er enige om at ville fortælle barnet at det er kommet til vha sæd donor da vi ikke ønsker nogen form for hemmeligheder, og vi vil elske dette barn som var det vores begges biologiske barn men min bekymring ligger i hvordan barnet måske vil føle. Derudover kan jeg se at der står at man kan få hjælp til barn nummer to men gælder det også hvis man har et fælles biologisk barn eller er det kun hvis man har donor barn i forvejen?
Læs mere

Hjælp til barn nr 2

jul. 24, 2020
1 Svar

Kan det passe man ikke kan få offentlig hjælp når man har fået sit første barn under normale omstændigheder? Vi har prøvet i snart to år uden held. Pft. /Line
Læs mere

AMH niveau

jul. 21, 2020
2 Svar

Hej - Jeg er en kvinde på 36, som har fået målt mit AHM niveau til 48. Er det meget lavt, har svært ved at forstå helt opbygning af niveauer ?
Læs mere

1 Svar

Hej, jeg er en pige på 27 år! Jeg er nysgerrig på mit AMH tal som viser 12,er det godt? Min læge siger at alt er fint, men synes ikke den virker høj når normalen er 6,3-70. Jeg er også i tvivl om man kan kalde min menstruation regelmæssig, synes selv den virker uregelmæssig, fra de sidste 3 måneder er der gået, 28+28+30 dage imellem. Den vare altid 5 dage. Min BMI lægger nogenlunde på de 25,3. Jeg har taget den beslutning at være alene mor og er igang med at lede efter en sæddonor. Jeg er begyndt at lave om på min kost, træner og tager folinsyre og d-vitamin. Tror bare jeg har brug for at høre fra en anden om alt ser ud som det skal eller om jeg er på bar bund, da jeg kommer til at stå med alt alene. Mvh Nicole
Læs mere

Test af æg

jun. 25, 2020
1 Svar

Hej. Jeg er 42 år og vi har gennemgået 6 icsi forsøg, det sidste med donorsæd. Det har stadig ikke ført til et æg der sætter sig fast - og aldrig mere end 1 æg pr cyklus. Kan man få tjekket sin ægkvalitet? Er det overhovedet realistisk at kunne blive gravid, når det ikke er lykkes efter 6 forsøg. Alle mine tal ser ok ud.
Læs mere

Dette er en test

jun. 19, 2020
0 Svar

Hej
Læs mere

Ivf

jun. 16, 2020
1 Svar

Hej Vi er et lykkelig par, mand 37år og kvinde 36år, og har 2 piger på 7 og 3 år. Vi tænker måske et barn mere og tænker hvis det kan være et dreng? Det var helt normalt gravidity begge gang. Er det noget man kan styre via IVF og kan i hjælp? Venlig hilsen
Læs mere

Kort lutealfase

jun. 13, 2020
1 Svar

Jeg vil virkelig gerne bede om en second opinion. Min lutealfase er mellem 9-10 dage, hvilket jeg har læst mig til er kortere end normalt, da normalen er mellem 12-16 dage. Jeg spurgte min læge om dette var et problem ift. at blive gravid, men det mener hun ikke det er - det jeg ikke forstår er bare, at alt hvad jeg kan læse mig til fortæller mig det modsatte? Hvad tænker I?
Læs mere

1 Svar

Hej. Jeg har været henvist til en gynækolog, hvor jeg fik taget en masse blodprøver. De fleste af dem viste normale værdier, men mit "østradiol" tal var lavt (0,13) og mit "AMH" højt (77). Scanningerne af mine æggestokke viste PCO/MFO- lignende æggestokke med mange ægblære (Gynækologens ord): Jeg er lige blevet 30 år, og har forsøgt at blive gravid i 6 mdr. Jeg har en uregelmæssig cyklus på omkring 40-50 dage. Sidste måned havde jeg (med stor sandsynlighed) ægløsning på dag 18, og fik menstruation på dag 47. Jeg er normalvægtig og spiser varieret og dyrker motion, ingen rygning og ingen alkohol. Jeg er frustreret over, at jeg ikke kan komme i nogen form for behandling, når mine tal er udenfor normalværdierne, min cyklus er uregelmæssig og jeg har mange ægblære (PCO=?) Kan du hjælpe med at afklare nogle af mine tvivlsspørgsmål?
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

0 Svar

Kære Ursula Jeg har siden august 2019 forsøgt at blive gravid uden held. Jeg har regelmæssige menstruationer med en cykluslængde på 24-26 dage. Jeg er normalvægtig, men har det sidste 1,5 år døjet med uren hud i ansigtet og mistænker derfor om jeg kan have PCO. Jeg har det sidste stykke tid brugt ægløsnings test, som bliver positive hver måned omkring 14 dage før forventet påbegyndt cyklus. Kan det lade sig gøre at have PCO og hormonforstyrrelser, som forhindrer graviditet på trods af en regelmæssig cyklus? Og vil det i så fald kunne afhjælpes ved at leve efter KISS-kost?
Læs mere

Kromosomfejl

apr. 19, 2020
0 Svar

Hej Min kæreste (36år) og jeg (30år) ønsker at få et fælles barn. Min kæreste har i forbindelse med fertilitetsudredning fået påvist azoospermi x2, og har derfor fået foretaget en kromosomundersøgelse. Denne påviste mosaicisme for 45,X (76%)/ 46,X,r(y) (24%) med tilstedeværelse af SRY og AZF-regionerne. Vil det være muligt for os at få et barn sammen trods denne kromosomfejl?
Læs mere

Lange cyklusser

apr. 16, 2020
0 Svar

Hej! Jeg er begyndt at tage Inositol og folsyre efter jeg har læst på nettet, at det skulle hjælpe på ens lange cyklusser. Vi har forsøgt at blive gravide i ca. 1 år og skal til udredning inden for kort tid. En normal cyklus har været omkring de 66 dage. Efter et par måneder er de nu på kun 45 dage. Er det noget jeg bilder mig ind, eller virker det? Hvis jeg nu skal starte i hormonbehandling, skal jeg så stoppe med at tage dem? Burde jeg oplyse min gynækolog at jeg tager det? :) Mvh Sandra
Læs mere

Flertal Missfall

mar. 01, 2020
0 Svar

Hej! Jag (26år) och min sambo (29år) har försökt att skaffa barn i cirka tre år. Jag har under denna tid fått fyra missfall, varav ett utomkvedshavandeskap. Utomkvedshavadeskapet skedde senast och var i september - 19. Då fick jag metotrexat. Alla missfallen har skett runt V. 7-8. Vi har gjort en utredning från landstinget i Kalmar efter mitt tredje missfall. Det dom har kollat är kromosomavvikelse både på mig och min sambo, sköldkörteln, koagulationsutredning. De har även gjort hydrosonografi och HSSG. Min sambo har även lämnat spermaprov. Allt har varit normalt. Läkarna från landstinget i Kalmar säger bara att vi har otur och vi har stora chanser att lyckas med graviditet efter att alla dessa undersökningar inte har visat något avvikande. Dock börjar vi tappa tålamodet nu efter fjärde gången. Vad tror ni, är det bara otur vi har haft fyra gånger på rad eller finns det något annat som man skulle kunna göra?
Læs mere

1 Svar

Hej Danfert. Jeg er 26 år gammel. For et år siden i marts måned var min amh-værdi 14. Jeg fik af vide af egen læge, at det var en værdi, som var under medianen for én på min alder. Jeg blev gravid i samme måned og fik min lille datter i december 19. Jeg fik for en uge siden lavet opfølgning på mine blodprøver som viste, at min amh-værdi nu er faldet til 7. Vil I anbefale, at vi snarest muligt går i gang med babyprojekt nummer 2? Jeg synes, det er tankevækkende, at min amh er gået fra 14 til 7 på kun 10 måneder. Bør jeg være bekymret og bør vi gå i gang allerede nu?
Læs mere

0 Svar

Hej, hvor mange chance har vi til at få et barn sammen? Historik: jeg er en kvinde på 43 og han en mand på samme alder. Jeg var 2 børn med min eks på 11 og 14 år, han har to børn med en anden på 6 og 9 år. Vi prøvet 3 IVF med 2 forskellige klinik sidste år uden et positiv resultat. Cellerne befrugtede efter 5 dage blev anbragt i min livmoder, som ved 14 dage, de første 2 gange og 30 dage for tredje gang, mistede jeg gennem menstruation. Vi vil kun have et barn, og vi overvejer at inkludere en graviditet med donerede æg fra en anden kvinde. Hvad er chancerne for at få et barn med mine egne æg, og hvor meget koster IVF-behandling med donerede æg? Hvilket råd giver du mig? Skal jeg tage en pakke med 3 IVF'er med mine æg eller en enkelt IVF med donerede æg? Det er en stor økonomisk og mental indsats for os begge. mvh,
Læs mere

Spotan Abort

jan. 22, 2020
0 Svar

Hej. Mit navn er pernille, og jeg er 26 år. I maj sidste år fandt vi ud af at vi ventede os nr. 2 barn. vi var til tidlig scanning omkring uge 6, og der var hjerteblik og det hele, efter scanning begyndte jeg at bløde en lille smule, og vi besluttede os at tage til tidlig scanning igen uden efter, og det vidste sig så at det intet var galt. Da vi skulle til Nakkefoldsscanning, var barnet dødt, og den havde været dødt siden omkring uge 7. Vi fik planlagt medicinsk abort, med det resultat at det hele ikke kom med ud. Så jeg måtte have en kirugrisk abort også. De kom så til at lave et hul på livmoderen, hvilket betød at vi først måtte prøve på at blive gravid igen efter 3 måneder.. Jeg har reglmæssig menstruation, og den kommer præcis hver gang. Mig og min mand har prøvet i 6-7 måneder nu, og der sker bare ingenting? Vi har både sex før, på og efter ægløsningens dagen..? er ved at være godt utålmodig nu.. Så mit spørgmsål er; Kan det være svært at blive gravid igen efter der blev lavet hul på livmoderen? Og kan det passe man ikke skal til en gynækolog et stykke tid efter man har fået lavet indgrebet, for at tjekke og hullet er groet sammen eller ej? Håber du kan give mig svar, og lidt ro i maven på mig. Hilsen Pernille.
Læs mere

0 Svar

Jeg har fået sat et 4 delt embryoner op, dagen efter blødte jeg en meget lille smule, betyder det ,at det ikke har sat sig fast?
Læs mere