sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret


Dårlige æg

okt. 13, 2018
2 Svar

Jeg har dårlige æg. De fragmentere ved ivf og ingen til oplægning. Er jeg født med dårlige æg eller hvornår sker det at mine æg bliver dårlige? Hvordan bliver æg dårlige ? Er det min mors skyld mine æg er dårlige ? Mvh. Astrid
Læs mere

0 Svar

Til rette vedkommende på Dansk Fertilitetsklinik. Jeg har graviditetsønske med partnersæd, men er netop begyndt i nyt job og vil derfor gerne vente til årsskiftet med at forsøge at blive gravid ved inseminering. Jeg fylder 43 år d. 21.oktober. Vil det stadig være muligt at få hjælp hos jer i starten af 2019, selv om jeg da vil være fyldt 43 år? Jeg har været gravid før med anden partner i 2009, fødte i februar 2010. Fik ikke hjælp til første graviditet. På forhånd tak for svar. Venlig hilsen Nina
Læs mere

Amning og fryseforsøg

aug. 29, 2018
0 Svar

Jeg har en datter på 2, som jeg fortsat ammer en smule. Jeg ønsker at fortsætte med at amme lidt endnu, og samtidig vil jeg gerne være gravid igen. Min mand og jeg har fire embryoner liggende på frost - og jeg vil høre jer, hvad jeres holdning er til at gennemføre en frysebehandling under amning?
Læs mere

hormonspiral

aug. 29, 2018
0 Svar

Må man blive gravid i samme cyklus som hormonspiralen kommer ud? Sundhed.dk anbefaler abort hvis man med spiral finder ud af man er gravid. Men det ligner man må forsøge så snart den er ude. Forstår ikke helt logikken. Hvor hurtigt er gestagenmængden faldet?
Læs mere

AMH normalværdi

aug. 15, 2018
0 Svar

Goddag Jeg er 27 år gammel og har af flere omgange haft amenoré. For 2 år siden fik jeg målt mit AMH, som lå på 21 pmol/L. Ifølge Lægehåndbogen er referenceintervallet for 25-30 årige: 15-53, og dermed ligger jeg i den lave ende af normalområdet - skal jeg være bekymret? Min kæreste og jeg har først planer om børn om 3-4 år.
Læs mere

0 Svar

Hej. Jeg er en mand i testosteronbehandling med Nebido. MIn kæreste og jeg ønsker at få børn, men en nylig sædprøve viste ingen sædceller. Inden min testosteronbehandling har min sæd været fin og jeg har børn fra tidligere ægteskab. Hvordan får jeg min sædproduktion igang igen, skal jeg afbryde testosteronbehandling osv,? Jeg har også læst om FSH behandling. Vi er temmelig pressede af situationen, der har overrasket os. Venlig hilsen
Læs mere

1 Svar

Hei! Vi er et pas på 40 år som begge er svært fruktbare. Han er dog sterilisert. Er det mulig/er deres klinikk villige til å gjøre et forsøk med TESA/PESA og inseminasjon uten hormonbehandling, egguttak og prøverørsbehandling?
Læs mere

steriliseret

aug. 03, 2018
1 Svar

Hej min forlovede er steriliseret, kan I hjælpe os? Vi er åbne for forslag :-) n.
Læs mere

1 Svar

Hejsa Min søster donerede 5 æg til os i 2015 da jeg har dårlige æg. Ud af de 5 fik jeg lagt to op på anden dagen og de resulterede i en dejlig datter. Vi fik 1 blastocyst på frys. Hvor stor graviditets chance er der ved en blastocyst? Hvordan er chancen for flere graviditeter opnået af samme udtagning? Spiller det overhovedet en rolle for chancen, at der allerede er kommet et barn ud af portionen?
Læs mere

Hjælp til barn nr. 2

jul. 26, 2018
1 Svar

Hej, jeg har et barn på 2 år, som jeg har fået helt naturligt. For ikke så længe siden, blev jeg gravid igen men mistede desværre ret hurtigt. Nu er min mand og jeg gået fra hinanden, men jeg ønsker brændende et barn mere på et senere tidspunkt. Hvad er mine muligheder for behandling, og hvad vil det koste?
Læs mere

Ideer til behandling

jul. 20, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er lige fyldt 36 år. Kendt tarmendometriose, amh 2,9. BMI 27. Har gennemgået 1 ivf med gonapeptyl og menopur 300 mg- der blev taget 2 æg ud og begge befrugtet med donor. Æg sat op med crinone x 1 daglig- æg satte sig ikke fast. Fryse æg i egen cyklus- æg satte sig ikke fast. 2 ivf med gonapeptyl, Elonva 20O og menopur 375- 4 æg tages ud og 2 befrugtes. Et æg sættes tilbage med støtte af crinone x 1. Æg satte sig ikke fast. Fryseæg i stimuleret cyklus med østradiol 2 mg (slimhinde 12 mm). Æg overlevede ikke optøning. Holder nu pause indtil 3 ivf forsøg opstart august/sep. Jeg har spurgt om man kan bruge prednisolon 5 mg X1, da jeg har læst endo slimhinde har gavn af dette- dette afvist. Det virker til jeg danner få, men gode æg. Har du forslag til noget man kan gøre anderledes ift næste behandling og øge chancerne..??? Mvh Louise- single med ønske om donorbarn
Læs mere

Barn nr 2

jul. 01, 2018
1 Svar

Jeg er en kvinde på 39 år der har en datter på 7 mdr. Hun er blevet til ved insemination med donor sæd. Min mand har meget dårlig sæd kvalitet og jeg har meget lav amh. Vi var gennem 6 ivf og 5 ægoplægninger uden graviditet - men blev gravid ved 3 insemination. Mit spørgsmål er - jeg vil gerne have en nr 2 indenfor kort tid hvis det kan lade sig gøre men hvilken behandling synes i jeg skal starte med ? Og hvor hurtigt efter fødsel kan man starte op ? Mvh Stine
Læs mere

1 Svar

Hej Min mand (39 år) og jeg (31 år) er i behandling i udlandet (PGD-IVF) da jeg har arvelig sygdom og i Dk har man ikke kunnet finde denne igennem alm. markør metode. Jeg blev stimuleret lang behandling. Fik taget 12 æg ud og 10 befrugtede. 3 var gode blastocytter(antallet blev red. grundet PGD) Jeg blev gravid med 1 blast.(fryse) der blev lagt op. Endte med en missed arbortion, kunne ikke finde hjerteblink. Fik så lagt de sidste 2 op (ikke samtidig) men ingen graviditet. Har jeg bare været uheldig? Hvorfor vil det ikke lykkedes? Det skal siges at jeg blev gravid i første forsøg på helt normal måde og fik en abort i 11 uge da moderkagebiopsien viste at barnet havde min genetiske sygdom. På forhånd tak for din tid
Læs mere

Væske i livmoderen

jun. 13, 2018
1 Svar

Hej, Mit stimulerede fryseforsøg er lige blevet aflyst, da min slimhinde var for tynd (den var højst 6,2 mm men var så i dag 4,2 mm). Jeg har ofte væske i min livmoder, når jeg bliver stimuleret - enten i forbindelse med ægudtagning og senest dette fryseforsøg, og jeg oplever også at jeg har meget udflåd ved begge behandlinger. Jeg har tidligere fået forestaget en hysteroskopi og 3D skanning af min livmoder, hvor alt var normalt. Det er som om væsken først opstår, når jeg bliver stimuleret med hormoner (fsh eller østrogen), for der er ingen væske ved skanningerne, når jeg ikke tager hormoner. Jeg har tidligere fået lagt et æg tilbage, da væske forsvandt efter ægudtagning. Min slimhinde bliver aldrig særlig tyk, så jeg tror at det er grunden til, at jeg er i stimuleret frysecyklus. Hvad kan man gøre for at undgå at der samles væske i livmoderen? Tak fordi du vil tage dig tid til at besvare mit spørgsmål. Venlig hilsen Madeleine
Læs mere

Steriliseret kæreste

jun. 12, 2018
1 Svar

Hej Da min kæreste blev steriliseret nogle år før jeg mødte ham er vi selvfølgelig udfordret hvad en graviditet angår. Kan i hjælpe i den forbindelse ? Vi har begge fået tager blodprøver uden anmærkninger og jeg har været igennem de påkrævede undersøgelser.
Læs mere

Svært at blive gravid

jun. 08, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er kvinde på snart 41. Jeg har et sundt og rask barn på 3 år (blev gravid naturligt og ret kort efter vi tog beslutningen, problemfri gravidtetsforløb). Jeg har ønsket mig et barn til, men det endte med 3 spontane aborter. Jeg gik til gynecolog og, efter nogle blødprøver som så "ok ud", blev anbefalet at jeg bare skal prøve igen at blive gravid og måske "at give op ideen, hvis det ikke lykkedes inden jeg bliver 41". Nu har vi prøvet det i næsten 1 år uden held. Jeg ved godt at du ikke har tilstrækkelig data for en diagnose eller lign.,men hvad synes du? Skal vi bare give op ideen om at have barn nr.2? Jeg føler som om jeg ikke blev taget seriøst da jeg var hos gynecolog fordi jeg allerede har et barn og blev nemt gravid 3 gange efter. Jeg har fået fjernet en æggeleder efter GUL, da jeg var 22 år. Jeg er under behandling for rygsøjlegigt på Frederiksberg hospital siden 2012 og har grønt lys fra reumatolog for en evt. graviditet. På forhånd tak.
Læs mere

Ivf

jun. 07, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er en kvinde på 31. Har et barn på snart 2( 1 insimination) og vil gerne have et mere. Tallene siger amh 2,6, FSH 7,2. Er i gang med 1 ivf. Gonal F 300 enheder i 8 dage men kun to æg/follikler. Skal til æu i næste uge. Er det overhoved muligt for mig at danne flere æg og måske på andre hormoner? Mange tak på forhånd. Hilsen V
Læs mere

1 Svar

Min svigerdatter har fået konstateret Danlos-Ehlers syndrom og fået at vide at graviditet giver stor risiko for hendes helbred. Æg-donor og rugemor - er der er mulighed for dette. Hendes 1 år ældre søster har været invalideret siden sin graviditet og lider formentlig af samme sygdom. Hvordan hjælper vi min søn og svigerdatter som meget gerne vil være forældre. Venter spændt på svar.
Læs mere

Lav amh og højt fsh

maj 14, 2018
1 Svar

Hej Ursula, så behandling kan godt påbegyndes hos jer? Er kun interesseret i behandling med egne æg.
Læs mere

IVF mens man ammer

maj 13, 2018
1 Svar

Hej, Har et barn på 1,5 år undfanget ved IVF. Vil nu gerne i gang med barn nummer 2. Ammer stadigvæk mig barn 2 gange i døgnet. Har regelmæssig menstruation. Har konsulteret min praktiserende læge som klart anbefalede mig at stoppe amningen inden opstart af ny IVF behandling. Er der nogen empiri der understøtter at det forøger chancen for at lykkedes med IVF? Skal siges at det lykkedes via ICSI sidste gang. På forhånd tak.
Læs mere

Lav amh og højt fsh

maj 13, 2018
1 Svar

Hej, jeg er en kvinde på 39 år som har oplevet SA og senabort. Nemt at blive gravid men mine hormontal virker ikke med mig? AMH 3,7 og FSH 16,2 østradiol 0.18. Hvad er mine muligheder for at opnå en sund graviditet og fødsel? Vi overvejer nu behandling men tallene skræmme mig. Test er taget på cyklus dag 2 måske 3. Menstruation startede om natten og derfor nok 2,5 dag i cyklus hvis man kan sige det såsan. Det er første menstruation efter en SA 5+2 CA. Håber på positivt feed back. Er gået helt i hundene efter jeg så mine hormon tal.
Læs mere

two miscarriages

maj 11, 2018
1 Svar

Hi, I am going through my second miscarriage right now. I had first miscarriage in 2016 november. That time the doctor said that the baby stopped growing in the 6th week and i miscarried in 10th week. Now I am in 8th week beginning but miscarrying again the doctor said they cant see foetus in sac. I am very upset, I believe something is wrong so I want to go through test to confirm before I got for another ttc. I am not having any issues conceiving both times I conceived in first attempt. I want private consultation as my doctor is not recommending me testing they asy after three miscarriages we offer testing. But I dont want to go another pain. can you guys help me out.
Læs mere

udtagning af æg

maj 10, 2018
1 Svar

Hej, jeg vil høre om hvor gammel man skal være, for at kan få taget æg ud ? det er fordi, at min datter i en alder af 14 år, fik en hormon cyste på sin ene æggestok, som resulterede i, at de fjernede hele den ene æggestok, så hun har kun en tilbage, men der er også små cyster på. hu er nu 15 år, og er bange for, at den da hun vil have børn, at så kan hun ikke eller at hun vil få en hormon cyste på en anden og den så også skal fjernes ( hormon cysten havde drejet sig rundt om æggestokken og kvalt den) så hvad gør man ?
Læs mere

Hormontest

apr. 25, 2018
1 Svar

Hej Min kæreste har fået lavet en hormontest (spyttest på 19. Dag) men vi kan ikke helt tyde resultaterne og håber i måske kan hjælpe. Ligger de indenfor normalområde eller hvordan? Vi skal starte på ivf inden længe. Østradiol: 2,3 pg/ml Østriol: 1,5 pg/ml Progesteron: 127 pg/ml
Læs mere

Endometriose og ivf

apr. 24, 2018
1 Svar

Hej, Jeg håber i kan være behjælpelige med at svare på mine spørgsmål og på forhånd tak. Først lige lidt baggrundsviden: Jeg er 27 år og fik for 1 år siden konstateret endometriose, på tarm og rektovaginalt, efter stop med minipiller. Fik det konstateret ved UL og MR og er ikke opereret. Stoppede minipiller pga. Graviditetsønske. Det skal lige nævnes at min kærestes sædkvalitet er normal og mit amh er 17,7 og fsh 5,8. Er normalvægtig og ellers rask. Vi har forsøgt at blive naturligt gravide over 5 måneder uden held. Vi er derfor opstartet ivf, hvor vi har haft én behandling. Fik taget 5 æg ud hvor 2 udviklede sig til blatocyster (de mener at de få æg skyldes nedregulering på 3 måneder). Fik lagt 1 frisk æg op (score 5ab) som endte i en bio. 2 forsøg var fryse æg (score 3bb) i normal cyklus uden hormoner som endte negativt. Spørgsmål: 1. Jeg har fået at vide at 70% bliver gravide ved hjælp, men hvordan ser det ud i forhold til endometriosepatienter - er der gode chancer? (De 70% er jo inkl. Alle der får hjælp). 2. Hvordan vurderer i umiddelbart mine chancer ud fra ovenstående for at blive gravid? Er meget fortvivlet om det vil lykkes. 3. Jeg skal lige om lidt tage stilling til om jeg ønsker at blive opereret grundet smerter. Jeg er meget i tvivl, da jeg ved der er risiko for komplikationer grundet tarminvolvering og da jeg ved at jeg er fri for smerter ved hormonbehandling. Har i erfaringer med at graviditetschancen øges hvis endometriose, som sidder som i mit tilfælde, fjernes? 4. Af ivf-behandling fik jeg: Nedregulering: procren Hormonstimulering: Gonal-f og luveris Ægløsningssprøjte: Ovitrelle Efter ægoplægning fik jeg crinone vaginalgel i 14 dage x 1 dgl. Vil i anbefale anden behandling til endometriose-patienter og hvis ja, hvad ville i gøre anderledes? Kan fx læse på jeres hjemmeside at i ikke vil give standard behandling, men en stimulation som vil modvirke endometriosens indflydelse på slimhinden? 5. Min cyklus er normalt 24-26 dage og fra jeg får ægløsning til menstruation er der som regel kun 9-11 dage. Fik lagt fryseæg op 6 dage efter ovitrellen. Kan den korte cyklus have haft indflydelse på det negative resultat med fryseæg i normalcyklus?
Læs mere