sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

1 Svar

Hej. Jeg har været henvist til en gynækolog, hvor jeg fik taget en masse blodprøver. De fleste af dem viste normale værdier, men mit "østradiol" tal var lavt (0,13) og mit "AMH" højt (77). Scanningerne af mine æggestokke viste PCO/MFO- lignende æggestokke med mange ægblære (Gynækologens ord): Jeg er lige blevet 30 år, og har forsøgt at blive gravid i 6 mdr. Jeg har en uregelmæssig cyklus på omkring 40-50 dage. Sidste måned havde jeg (med stor sandsynlighed) ægløsning på dag 18, og fik menstruation på dag 47. Jeg er normalvægtig og spiser varieret og dyrker motion, ingen rygning og ingen alkohol. Jeg er frustreret over, at jeg ikke kan komme i nogen form for behandling, når mine tal er udenfor normalværdierne, min cyklus er uregelmæssig og jeg har mange ægblære (PCO=?) Kan du hjælpe med at afklare nogle af mine tvivlsspørgsmål?
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

test

maj 11, 2020
0 Svar

test
Læs mere

0 Svar

Kære Ursula Jeg har siden august 2019 forsøgt at blive gravid uden held. Jeg har regelmæssige menstruationer med en cykluslængde på 24-26 dage. Jeg er normalvægtig, men har det sidste 1,5 år døjet med uren hud i ansigtet og mistænker derfor om jeg kan have PCO. Jeg har det sidste stykke tid brugt ægløsnings test, som bliver positive hver måned omkring 14 dage før forventet påbegyndt cyklus. Kan det lade sig gøre at have PCO og hormonforstyrrelser, som forhindrer graviditet på trods af en regelmæssig cyklus? Og vil det i så fald kunne afhjælpes ved at leve efter KISS-kost?
Læs mere

Kromosomfejl

apr. 19, 2020
0 Svar

Hej Min kæreste (36år) og jeg (30år) ønsker at få et fælles barn. Min kæreste har i forbindelse med fertilitetsudredning fået påvist azoospermi x2, og har derfor fået foretaget en kromosomundersøgelse. Denne påviste mosaicisme for 45,X (76%)/ 46,X,r(y) (24%) med tilstedeværelse af SRY og AZF-regionerne. Vil det være muligt for os at få et barn sammen trods denne kromosomfejl?
Læs mere

Lange cyklusser

apr. 16, 2020
0 Svar

Hej! Jeg er begyndt at tage Inositol og folsyre efter jeg har læst på nettet, at det skulle hjælpe på ens lange cyklusser. Vi har forsøgt at blive gravide i ca. 1 år og skal til udredning inden for kort tid. En normal cyklus har været omkring de 66 dage. Efter et par måneder er de nu på kun 45 dage. Er det noget jeg bilder mig ind, eller virker det? Hvis jeg nu skal starte i hormonbehandling, skal jeg så stoppe med at tage dem? Burde jeg oplyse min gynækolog at jeg tager det? :) Mvh Sandra
Læs mere

Flertal Missfall

mar. 01, 2020
0 Svar

Hej! Jag (26år) och min sambo (29år) har försökt att skaffa barn i cirka tre år. Jag har under denna tid fått fyra missfall, varav ett utomkvedshavandeskap. Utomkvedshavadeskapet skedde senast och var i september - 19. Då fick jag metotrexat. Alla missfallen har skett runt V. 7-8. Vi har gjort en utredning från landstinget i Kalmar efter mitt tredje missfall. Det dom har kollat är kromosomavvikelse både på mig och min sambo, sköldkörteln, koagulationsutredning. De har även gjort hydrosonografi och HSSG. Min sambo har även lämnat spermaprov. Allt har varit normalt. Läkarna från landstinget i Kalmar säger bara att vi har otur och vi har stora chanser att lyckas med graviditet efter att alla dessa undersökningar inte har visat något avvikande. Dock börjar vi tappa tålamodet nu efter fjärde gången. Vad tror ni, är det bara otur vi har haft fyra gånger på rad eller finns det något annat som man skulle kunna göra?
Læs mere

1 Svar

Hej Danfert. Jeg er 26 år gammel. For et år siden i marts måned var min amh-værdi 14. Jeg fik af vide af egen læge, at det var en værdi, som var under medianen for én på min alder. Jeg blev gravid i samme måned og fik min lille datter i december 19. Jeg fik for en uge siden lavet opfølgning på mine blodprøver som viste, at min amh-værdi nu er faldet til 7. Vil I anbefale, at vi snarest muligt går i gang med babyprojekt nummer 2? Jeg synes, det er tankevækkende, at min amh er gået fra 14 til 7 på kun 10 måneder. Bør jeg være bekymret og bør vi gå i gang allerede nu?
Læs mere

0 Svar

Hej, hvor mange chance har vi til at få et barn sammen? Historik: jeg er en kvinde på 43 og han en mand på samme alder. Jeg var 2 børn med min eks på 11 og 14 år, han har to børn med en anden på 6 og 9 år. Vi prøvet 3 IVF med 2 forskellige klinik sidste år uden et positiv resultat. Cellerne befrugtede efter 5 dage blev anbragt i min livmoder, som ved 14 dage, de første 2 gange og 30 dage for tredje gang, mistede jeg gennem menstruation. Vi vil kun have et barn, og vi overvejer at inkludere en graviditet med donerede æg fra en anden kvinde. Hvad er chancerne for at få et barn med mine egne æg, og hvor meget koster IVF-behandling med donerede æg? Hvilket råd giver du mig? Skal jeg tage en pakke med 3 IVF'er med mine æg eller en enkelt IVF med donerede æg? Det er en stor økonomisk og mental indsats for os begge. mvh,
Læs mere

Spotan Abort

jan. 22, 2020
0 Svar

Hej. Mit navn er pernille, og jeg er 26 år. I maj sidste år fandt vi ud af at vi ventede os nr. 2 barn. vi var til tidlig scanning omkring uge 6, og der var hjerteblik og det hele, efter scanning begyndte jeg at bløde en lille smule, og vi besluttede os at tage til tidlig scanning igen uden efter, og det vidste sig så at det intet var galt. Da vi skulle til Nakkefoldsscanning, var barnet dødt, og den havde været dødt siden omkring uge 7. Vi fik planlagt medicinsk abort, med det resultat at det hele ikke kom med ud. Så jeg måtte have en kirugrisk abort også. De kom så til at lave et hul på livmoderen, hvilket betød at vi først måtte prøve på at blive gravid igen efter 3 måneder.. Jeg har reglmæssig menstruation, og den kommer præcis hver gang. Mig og min mand har prøvet i 6-7 måneder nu, og der sker bare ingenting? Vi har både sex før, på og efter ægløsningens dagen..? er ved at være godt utålmodig nu.. Så mit spørgmsål er; Kan det være svært at blive gravid igen efter der blev lavet hul på livmoderen? Og kan det passe man ikke skal til en gynækolog et stykke tid efter man har fået lavet indgrebet, for at tjekke og hullet er groet sammen eller ej? Håber du kan give mig svar, og lidt ro i maven på mig. Hilsen Pernille.
Læs mere

0 Svar

Jeg har fået sat et 4 delt embryoner op, dagen efter blødte jeg en meget lille smule, betyder det ,at det ikke har sat sig fast?
Læs mere

0 Svar

Hej! Hvor hurtigt vil I lægge en optøet blastocyst op efter kejsersnit (mit første)? (Jeg kan gå med til at føde ved planlagt kejsersnit, og således springe veerne over). Jeg har aldrig mine egne menstruationer, så det kan ikke blive i egen cyklus. Har I nogen data på succes raten efter kejsersnit, nu når der er et ar i livmoderen, og påvirket slimhinde osv.? Jeg ammer stadigvæk. Kan jeg amme efter at ægget er lagt op? Er der en større risiko for spontan abort? (Jeg kan pumpe ud, og kassere mælken under hormonbehandlingen, og give flaske i mellemtiden).
Læs mere

Gravid efter fødsel

dec. 27, 2019
0 Svar

Hej. Det er lykkes mig og min kæreste at blive gravide via IVF behandling. Og ønsker brændende at nr 2 hurtigst muligt efter fødsel. Men hvor hurtigt må man starte behandling op igen ? Vi får IVF fordi jeg har PCO og han har lav sædkvalitet. Men ja. Hvor hurtigt efter kan det lade sig gøre.
Læs mere

0 Svar

Hej Vi vil gerne fortsætte med behandling hos jer og vi har læst at der er en mulighed for at lave genetisk undersøgelse i følge regler i kapitel 2 nr. 7 Kapitel 2 Forbud mod behandling § 7. Genetisk undersøgelse af et befrugtet æg må kun foretages i de tilfælde, hvor der er en kendt og væsentlig øget risiko for, at barnet får en alvorlig arvelig sygdom. Stk. 2. Endvidere kan genetisk undersøgelse foretages i forbindelse med assisteret reproduktion uden for kvindens krop på grund af ufrugtbarhed, hvor en sådan undersøgelse kan påvise eller udelukke en væsentlig kromosomabnormitet. Stk. 3. Sundhedsstyrelsen kan dog efter udredning og sundhedsfaglig vurdering i konkrete tilfælde meddele tilladelse til anvendelse af præimplantationsdiagnostik ved assisteret reproduktion, hvor tungtvejende hensyn til behandling af et barn med livstruende sygdom i denne familie taler herfor. Stk. 4. Ministen for sundhed og forebyggelse fastsætter nærmere regler om tilladelser efter stk. 3. Vi håber at høre en god nyhed fra jer . Mvh Maha og Haider
Læs mere

0 Svar

Hej, I september 2019, fik vi desværre konstateret missed abortion og fik derefter både en medicinsk abort og en udskrabning. Jeg fik min mens. 4 uger efter og og igen 4 uger efter. Ved min seneste "rigtige" mens. tester jeg efterfølgende for æl og vi har sex før under og efter. 2 dage inden æl for jeg en binyrebarkhormon indsprøjtning i knæet grundet gigt. 3 dage efter æl (cyklusdag 17) oplever jeg så en mens. ligende blødning, som dog er aftagende allerede samme dag , dag "2" endnu mindre blødning og dag"3" er det nærmest kun pletblødning. Mit store spørgsmål er nu: 1) Betyder det, at den æl jeg lige har haft er gået "til spilde"? eller er der stadig en chancefor, at jeg kan være blevet gravid? 2) skyldes den pludselig uregelmæssige blødning binyrebarkhormonet? 3) Vil det sige, at en ny cyklus er startet ved denne blødning? Håber at høre fra jer. Mange hilsner en noget frustreret kvinde der bare gerne vil være gravid igen :-).
Læs mere

Abort

dec. 03, 2019
0 Svar

Hej Jeg fik en spontan abort 25/11 kan det passe at jeg allerede har fået min første mensses idag 3/ 12? På forhånd tak Med venlig hilsen Pernille
Læs mere

0 Svar

Hej Jeg er 41 år og fået lagt 2 pæne blastocyster (frossede da jeg var 36 år og befrugtet efter optøning). Jeg har underlivssmerter men tager stadig meget progesteron (4 stikpiller dagligt). Kan jeg ha aborteret uden jeg ved det pga. den høje dosis progesteron, som vist holder mens tilbage? Jeg er i uge 5 og skal vente 14 dage endnu på ultralydsscanning. Håber du Kan give et svar. Mvh Louise
Læs mere

PCO/MFO - IUI

nov. 11, 2019
0 Svar

Hej Ursula, Min kæreste og jeg går i fertilitetsbehandling andetsteds, men overvejer at skifte, da jeg er i tvivl om, hvorvidt tingene foregår korrekt. Jeg er 28 og min kæreste er 29. Jeg har en AMH på 92 og får ikke menstruation af mig selv, hvorfor vi går i behandling. Min kæreste har normal sædkvalitet. Vi er i gang med vores 2. IUI-forsøg. I første forsøg fik jeg tamoxifen uden effekt og suppl. derfor med Gonal-F. På 23. dagen have jeg ægløsning og vi forsøgte hjemme uden held. I andet forsøg har jeg udelukkende været på Gonal F. Jeg startede på 37,5 ie og er nu (på 25. dagen) netop sat op på 72 ie. Jeg er frustreret over at mine cyklusser er så lange og tænker på, om det mon påvirker ægkvaliteten i sidste ende og om der ikke er andet man kan gøre, for at stimulationsfasen ikke bliver så lang. Jeg er i øvrigt normalvægtig. Håber du kan komme med nogle råd. Mvh.
Læs mere

Rugemor og progesteron

nov. 03, 2019
0 Svar

Jeg er rugemor for min veninde og fik for tre uger siden sat hendes æg op. Jeg har siden fem dage før ægoplægningen taget østradiol tabletter og utrogestan vaginalt, desværre har jeg fået en allergisk reaktion på de vaginale tabletter, og lægen i Prag som lagde ægget op sagde at jeg i stedet kunne indtage utrogestanen oralt. Det har jeg gjort i tre dage nu. Imidlertid har jeg googlet mig til at dette måske ikke stemmer og er nu nervøs over om jeg risikerer at abortere hvis jeg ikke tager dem vaginalt. Jeg har aldrig selv har problemer med at fuldføre graviditeter og har meget let ved at blive gravid. Så spørgsmålet er om det er nødvendigt at fortsætte med utrogestan vaginalt eller om jeg i stedet kan tage dem oralt?
Læs mere

Sæd kvalitet

nov. 03, 2019
0 Svar

Hej læge! Min ven og jeg er nysgerrige på hvordan vores sædkvalitet egentlig er. Vi stadig ret unge og har ikke mødt en sød dame endnu, men det er altid rart at vide alt er ok. Er det noget der koster penge at få testet? Er det noget man kan gøre hos jer? Skal man ringe og bestille tid for, at komme og få det testet?
Læs mere