sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

0 Svar

Hej! Hvor hurtigt vil I lægge en optøet blastocyst op efter kejsersnit (mit første)? (Jeg kan gå med til at føde ved planlagt kejsersnit, og således springe veerne over). Jeg har aldrig mine egne menstruationer, så det kan ikke blive i egen cyklus. Har I nogen data på succes raten efter kejsersnit, nu når der er et ar i livmoderen, og påvirket slimhinde osv.? Jeg ammer stadigvæk. Kan jeg amme efter at ægget er lagt op? Er der en større risiko for spontan abort? (Jeg kan pumpe ud, og kassere mælken under hormonbehandlingen, og give flaske i mellemtiden).
Læs mere

Gravid efter fødsel

dec. 27, 2019
0 Svar

Hej. Det er lykkes mig og min kæreste at blive gravide via IVF behandling. Og ønsker brændende at nr 2 hurtigst muligt efter fødsel. Men hvor hurtigt må man starte behandling op igen ? Vi får IVF fordi jeg har PCO og han har lav sædkvalitet. Men ja. Hvor hurtigt efter kan det lade sig gøre.
Læs mere

0 Svar

Hej Vi vil gerne fortsætte med behandling hos jer og vi har læst at der er en mulighed for at lave genetisk undersøgelse i følge regler i kapitel 2 nr. 7 Kapitel 2 Forbud mod behandling § 7. Genetisk undersøgelse af et befrugtet æg må kun foretages i de tilfælde, hvor der er en kendt og væsentlig øget risiko for, at barnet får en alvorlig arvelig sygdom. Stk. 2. Endvidere kan genetisk undersøgelse foretages i forbindelse med assisteret reproduktion uden for kvindens krop på grund af ufrugtbarhed, hvor en sådan undersøgelse kan påvise eller udelukke en væsentlig kromosomabnormitet. Stk. 3. Sundhedsstyrelsen kan dog efter udredning og sundhedsfaglig vurdering i konkrete tilfælde meddele tilladelse til anvendelse af præimplantationsdiagnostik ved assisteret reproduktion, hvor tungtvejende hensyn til behandling af et barn med livstruende sygdom i denne familie taler herfor. Stk. 4. Ministen for sundhed og forebyggelse fastsætter nærmere regler om tilladelser efter stk. 3. Vi håber at høre en god nyhed fra jer . Mvh Maha og Haider
Læs mere

0 Svar

Hej, I september 2019, fik vi desværre konstateret missed abortion og fik derefter både en medicinsk abort og en udskrabning. Jeg fik min mens. 4 uger efter og og igen 4 uger efter. Ved min seneste "rigtige" mens. tester jeg efterfølgende for æl og vi har sex før under og efter. 2 dage inden æl for jeg en binyrebarkhormon indsprøjtning i knæet grundet gigt. 3 dage efter æl (cyklusdag 17) oplever jeg så en mens. ligende blødning, som dog er aftagende allerede samme dag , dag "2" endnu mindre blødning og dag"3" er det nærmest kun pletblødning. Mit store spørgsmål er nu: 1) Betyder det, at den æl jeg lige har haft er gået "til spilde"? eller er der stadig en chancefor, at jeg kan være blevet gravid? 2) skyldes den pludselig uregelmæssige blødning binyrebarkhormonet? 3) Vil det sige, at en ny cyklus er startet ved denne blødning? Håber at høre fra jer. Mange hilsner en noget frustreret kvinde der bare gerne vil være gravid igen :-).
Læs mere

Abort

dec. 03, 2019
0 Svar

Hej Jeg fik en spontan abort 25/11 kan det passe at jeg allerede har fået min første mensses idag 3/ 12? På forhånd tak Med venlig hilsen Pernille
Læs mere

0 Svar

Hej Jeg er 41 år og fået lagt 2 pæne blastocyster (frossede da jeg var 36 år og befrugtet efter optøning). Jeg har underlivssmerter men tager stadig meget progesteron (4 stikpiller dagligt). Kan jeg ha aborteret uden jeg ved det pga. den høje dosis progesteron, som vist holder mens tilbage? Jeg er i uge 5 og skal vente 14 dage endnu på ultralydsscanning. Håber du Kan give et svar. Mvh Louise
Læs mere

PCO/MFO - IUI

nov. 11, 2019
0 Svar

Hej Ursula, Min kæreste og jeg går i fertilitetsbehandling andetsteds, men overvejer at skifte, da jeg er i tvivl om, hvorvidt tingene foregår korrekt. Jeg er 28 og min kæreste er 29. Jeg har en AMH på 92 og får ikke menstruation af mig selv, hvorfor vi går i behandling. Min kæreste har normal sædkvalitet. Vi er i gang med vores 2. IUI-forsøg. I første forsøg fik jeg tamoxifen uden effekt og suppl. derfor med Gonal-F. På 23. dagen have jeg ægløsning og vi forsøgte hjemme uden held. I andet forsøg har jeg udelukkende været på Gonal F. Jeg startede på 37,5 ie og er nu (på 25. dagen) netop sat op på 72 ie. Jeg er frustreret over at mine cyklusser er så lange og tænker på, om det mon påvirker ægkvaliteten i sidste ende og om der ikke er andet man kan gøre, for at stimulationsfasen ikke bliver så lang. Jeg er i øvrigt normalvægtig. Håber du kan komme med nogle råd. Mvh.
Læs mere

Rugemor og progesteron

nov. 03, 2019
0 Svar

Jeg er rugemor for min veninde og fik for tre uger siden sat hendes æg op. Jeg har siden fem dage før ægoplægningen taget østradiol tabletter og utrogestan vaginalt, desværre har jeg fået en allergisk reaktion på de vaginale tabletter, og lægen i Prag som lagde ægget op sagde at jeg i stedet kunne indtage utrogestanen oralt. Det har jeg gjort i tre dage nu. Imidlertid har jeg googlet mig til at dette måske ikke stemmer og er nu nervøs over om jeg risikerer at abortere hvis jeg ikke tager dem vaginalt. Jeg har aldrig selv har problemer med at fuldføre graviditeter og har meget let ved at blive gravid. Så spørgsmålet er om det er nødvendigt at fortsætte med utrogestan vaginalt eller om jeg i stedet kan tage dem oralt?
Læs mere

Sæd kvalitet

nov. 03, 2019
0 Svar

Hej læge! Min ven og jeg er nysgerrige på hvordan vores sædkvalitet egentlig er. Vi stadig ret unge og har ikke mødt en sød dame endnu, men det er altid rart at vide alt er ok. Er det noget der koster penge at få testet? Er det noget man kan gøre hos jer? Skal man ringe og bestille tid for, at komme og få det testet?
Læs mere

Dårlig ægkvalitet

nov. 02, 2019
0 Svar

Jeg har været gennem to Ægudtagninger (ivf kort). 1 gang på Rekovelle fik jeg 13 æg ud, 10 blev befrugtede og jeg fik en 4bb blastocyst sat op. 2. Gang fik jeg menopur. Alle 10 udtagne æg blev befrugtede men fragmenterede eller stoppede celledeling undervejs, så æo blev aflyst. Lægerne taler nu om dårlig ægkvalitet og ved ikke helt, hvad der skal til i næste forsøg. Er der et hormon som er bedre ved dårlig ægkvalitet end andet? Kan man gøre noget for at forbedre ægkvaliteten? Eller bør min kæreste og jeg forberede os på ægdonation? Før det sidste forsøg var vi erklæret uforklarligt barnløse.
Læs mere

Ønsker at donere

nov. 02, 2019
0 Svar

Hej. Hvor henvender jeg mig hvis jeg ønsker at donere mine æg? Mvh
Læs mere

Ægløsning

okt. 23, 2019
0 Svar

Hej Jeg skulle lave IVF kort beh. Fik gonal f og ovetrielle til ægløsning vid scanning havde jeg 3 flotte follikler på 20,19,16 Når det så svar dag for ægplock så var der ingen æg hvordan er det muligt? Var kan problemet indebær ?
Læs mere

Barnløshet

okt. 17, 2019
0 Svar

Hei. Vi kom akkurat hjem fra Trondheim der vi har hatt vårt første forsøk på å bli gravid. Min man trenger Tesa behandling og jeg er blitt 38 år og har vert på den høyeste dosen med eggstimulerende preparat her i Norge. Vi fikk nå beskjed at det ene egget de hentet ut kun var et skall å at d ikke var noe å prøve videre på.. Ble selvfølgelig knekt begge to.. Spørsmålet er, har dere kommet lenger med dette? Altså har dere annen medisin El eggstimuli? Vi har lest litt om eggdonasjon hos dere men ville sjekke først om dere da hadde kommet lenger. Mvh Kata-Linn. Og Amund
Læs mere

PGD

okt. 11, 2019
0 Svar

Hej. Jeg har lige været igennem min 3 MA, og vi mistænker derfor måske det er os sammen der ikke passer. Har været inde og læse om PGD men hvad nu hvis mine æg aldrig klarer sig til dag 5 så de kan fryses. Findes der andre metoder?
Læs mere

Mens inden test

sep. 23, 2019
0 Svar

Hej. Min mand og jeg har været igennem flere insemineringsforsøg, men alle uden held. Alle gangene er min menstruation kommet dagen før at de 14 dage er gået, og jeg har derfor aldrig nået at skulle tage en test. Hvad kan dette skyldes? At ægget ikke bliver befrugtet? At ægget ikke sætter fast? Eller?? OG hvad i alverden kan jeg gøre for at det lykkes??? Hilsen...
Læs mere

Barn nr 2

sep. 11, 2019
0 Svar

Min mand og jeg har en fælles datter på 9 år, og har de seneste 7 år prøvet at blive gravide med nr 2. I 2016 var vi i fertilitets behandling og blev insemineret 4 gange alle gangen uden det lykkedes. Hvilke muligheder har vi, når det er fælles barn nr 2?
Læs mere

0 Svar

Hej Jeg er en kvinde på 29 år, min kæreste er 35 år, og vi startede med projekt baby for 7 måneder siden, men ingen positiv test endnu. Mine menstruationer kommer med 30-41 dages mellemrum hver måned (1 gang 41 dage, ellers 30 og 34 dage), og min menstruation varer hver gang 3 dage. Nu er jeg blevet i tvivl om det er normalt at have en så lang cyklus og så kortvarig mens? (Smed p pillerne i januar) Anbefaler I at vi allerede nu starter fertilitetsudredning? Grundet vores ikke så unge alder længere.... Hilsen
Læs mere

Donoræg-ikke gravid

aug. 29, 2019
0 Svar

Hej Ursula Jeg har lige haft en mislykket forsøg med donoræg..donoren er 18 år gammel og jeg er 40.Deg var en top æg og min slimhinde var super god,fik efterfølgende lutinus (2 tab 3gange) prednisolon ,østrogen og Magnul..Blev ikke gravid..Hvad tænker du hvor årsagen kunne lige,er der en forklaring? Mvh anonym
Læs mere

0 Svar

Hej. Jeg har ved et tilfælde fået målt nogen bl.p. og har et spørgsmål jeg har; P-Østradiol på 0,05, LH på 1,1 og FSH på 1,5. ( vil tro jeg er midt i min cyklus, dog på p-piller) jeg ønsker om noget tid at blive gravid og stoppe p-piller, men tager akutelt p-piller. Når jeg ser på mine tal, ser det ud som om jeg nærmest ingen hormon danner. Jeg har ellers normale blodprøver, har altid haft regelmæssig menustration ( efter celleforandring i livmoderen for 2 år siden og div. cellebiopsier mindre blødning end normalt). hvad tænker du om mine chancer for at blive gravid med de lave niveauer? Hilsen Helene
Læs mere

Overgangsalder

aug. 01, 2019
0 Svar

Kan man få hjelp til å bli gravid når man er i overgangsalderen
Læs mere

Min sædkvalitet

jul. 21, 2019
0 Svar

Hej. Vi har prøvet i over et år at få et barn, men uden held. Jeg har fået testet min sædkvalitet og har fået at vide, at antallet af sædceller er lavt, men at mobiliteten er fin. Resultatet for "Sem-Spermatozoa antal x10^9L" er 8, og det skal helst være over 20. Hvor alvorligt er det? Hverken min læge eller uolog kunne give et klart svar på det spørgsmål. I forhold til resultatet for "Sem Spermatozoa (levende)" var svaret 80, og det skulle være over 25. Og mobiliteten var på 3 ud af 3. Håber I kan hjælpe.
Læs mere

Isci - hug niveau

jul. 15, 2019
0 Svar

Jeg skriver da jeg er i syv sind. Fik lagt en 5 dags blastocyste op mandag d. 1/7 og skulle i dag 14 dage senere have taget en blodprøve. Mit hcg niveau var på 100, men klinikken der har behandlet mig har informeret om at det på nuværende tidpunkt skulle ligge på over 200. Bliver så bare meget forvirret og uforstående når jeg så læser rundt på nettet at et tal på <100 er fin på nuværende tidpunkt. Hvad skal jeg tro. PS. Klinikken holder ferie.
Læs mere

0 Svar

Hej. Jeg har fået insemination for 10 dage siden. desværre fik min menstruation idag. jeg er lidt forvirret, når det er først gange mig og min kæreste prøver behandling. Ifølge min menstruation kalender, skulle jeg får menstruation først om 5 dage. har virkelig meget smerter . Kan være at jeg er i gang me abortere ? Er super forvirret og har ringet til forkelige hospitalet, med de holder ferie lukket og der ingen som kan give mig svar. Håber jeg kan få svar hos jer. Er super desperat lige nu. Mvh Irene
Læs mere

0 Svar

Hej, Jeg ved ikke om dette er det rette sted til dette spørgsmål, men har forsøgt at læse om det, men kan ikke finde noget svar, så nu håber jeg at få svar her, selvom det ikke helt passer ind til de andre spørgsmål på siden. Situationen er den, at jeg blev insemineret en mandag den 4/3-19 kl. 11 (tog Ovitrelle sprøjten lørdag den 2/3-19 kl. 21). Forinden da havde jeg fået tabletbehandling bestående af 50 mg. Clomid i 5 dage (21/2-25/2-19). Efter insemineringen mandag havde jeg sex onsdag og torsdag (med den samme). Jeg vil gerne vide om jeg kan være sikker på, at graviditeten er sket ved inseminationen og ikke ved den sex jeg havde onsdag eller torsdag. Eller om der kan være en risiko for det? Håber meget i vil besvare mit spørgsmål. Mvh. Louise
Læs mere

Pco og ægdonor

jun. 28, 2019
0 Svar

Hej. Udelukker mit pco mig fra at blive ægdonor? Jeg vil rigtig gerne. Jeg har fået et barn naturligt.
Læs mere