sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

Ufrivillig barnløs

jun. 27, 2019
0 Svar

Hej, Jeg har lidt af en historie: Jeg har indtil marts 2018 levet med hyperthyriose i en 5 års tid. Da min mand og jeg, sommeren 2017 ville forsøge at blive gravid, opsøgte jeg først min læge og derefter Endokrinologi. Jeg blev sat af min medicin, for at teste om hyperthyriosen ville gå i sig selv, da medicinen kan skabe frygtelige komplikationer og 50% risiko for et handicappet barn. Der gik en måned hvor mine tal var stabile og jeg fik god for at gå igang med at blive gravid. Jeg bliver gravid med det samme. Opdager i slutningen af 10. Uge at mine tal er steget igen, jeg var begyndt at blive rigtig udmattet, derfor testede jeg det på egen hånd. Dagen efter testresultatet skulle jeg til kontrolscanning og fostret var gået til sidst i 8. Uge. Jeg fik som det første cytotex, medicinsk abort, det fandt jeg ud af (2 uger efter) ikke havde virket. Derfor skulle det operativt ud og pga. Mine høje skjoldbruskkirtel værdier var der mange problemer med at få lagt mig i narkose. Men 3 uger efter forsøget med medicinsk abort fik jeg en kirurgisk. Hvad jeg senere fandt ud af var at fostret var ekstremt forkalket og svært af få ud, hvilket resulterede i at de ikke havde fået alt ud. Så jeg startede forfra, medicinsk abort (virkede ikke) og så kirurgisk igen. Alt dette skete inden for 1,5 måned. Jeg tog beslutningen om at få min skjoldbruskkirtel opereret ud, idet jeg havde morbus basedow, så det var ikke sikkert radioaktiv iod ville have hjulpet. Dette fik jeg gjort marts 2018. Nu har jeg så prøvet på ny at blive gravid siden maj 2018, der sker intet. Mine menstruationer er ikke lige så kraftige som før, fik først rigtig blødning efter de kirurgiske aborter i juni 2018 (6måneder efter). Min nye gynækolog har bekræftet at jeg har tynd slimhinde, men jeg ved ikke hvor tynd, går ud fra meget. Jeg boede i et andet land da jeg var igennem alt dette, og er efterfølgende flyttet til et nyt land udenfor Danmark. Altså, jeg skal efter min ferie nu her til min gynækolog igen for at høre hvad der skal ske fremadrettet. Jeg er usikker på hvordan eventuel kunstig befrugtning skal kunne lykkedes hvis man ikke sætter embryoet fysisk fast i slimhinden (aner ikke om man kan gøre det). Jeg er samtidig nået et sted nu knap 2 år efter jeg blev gravid, hvor jeg er træt af det hele (og jeg har ikke engang startet nogen form for behandling) jeg tror jeg, også grundet noget sprogbarriere, har brug for al den viden i kan give mig om min dumme situation. Samtidig ville jeg gerne høre hvad sådan noget vil koste i Danmark for en udenlandsdansker som mig selv. Håber I kan komme med en masse nyttig information. På forhånd tak. Med venlig hilsen.
Læs mere

enlig mor barnløs

jun. 26, 2019
0 Svar

Vil jeg som 49 årig enlig kvinde og ikke endnu gået i klimakteriet - kunne få behandling mhp graviditet? det er meget vigtitg for mig og mit videre liv at blive gravid og gennemgå en vellykket graviditet?
Læs mere

Get pregnant

jun. 25, 2019
0 Svar

Hi. We are a lesbian couple, and want to get pregnant. I was wondering how this works with you? And if this is something we can do with you, even though we live in Norway?
Læs mere

0 Svar

Hej med jer Vi har været igennem 3 inseminationer og 4. ægoplægninger af blastocyster af topkvalitet, men stadig ikke nogen graviditet. Min AMH er målt flere gange men ligger omkring 10, og min kærestes sæd er rigtig god. Første ægudtagning fik vi 2 til fryseren, 2. Gang duede ingen æg, 3. Gang 1. Æg og nu 4. Gang er der kommet 1 æg i fryseren udover det vi lige har fået lagt op. Kan det skyldes problemer med slimhinden, at det ikke lykkes? Jeg har irritabel tyktarm, overaktiv blære og min kæreste har græsallergi. Ellers er vi sunde og raske. Min BMI er dog omkring 28. Jeg er lige fyldt 31,
Læs mere

Ingen æg efter abort

jun. 16, 2019
0 Svar

Hej. Jeg vil høre om det er normalt at man ikke producerer æg lige efter en abort? Og hvornår plejer de at komme tilbage? Lige nu ved jeg ikke om jeg har nogle fordi jeg er på hormonspiral, men inden jeg begyndte det, sagde lægen der channede min livmoder, at der ingen æg var. Er det normalt efter en abort? Og hvornår plejer de at komme igen? Nu er jeg ung og skal ikke have børn nu, men om 2 år vil jeg jo gerne have muligheden. Vh en bekymret pige efter abort
Læs mere

Celleforandringer

jun. 11, 2019
0 Svar

Hej. Jeg har været gennem et længere forløb med celleforandringer og har fået lavet 4 keglesnit. Har lige fået oplyst at der stadig er celleforandringer, men at jeg har fået 4 måneder til at blive gravid. Problemet er bare at min mand er steriliseret. Så jeg kan ikke blive gravid naturligt. Kan man blive insiminrret selvom man har celleforandringer? Jeg har ingen børn, er sund og rask, på nær celleforandringer. Er letter overvægtig.
Læs mere

Barn nr. 3

jun. 06, 2019
0 Svar

Hej.. min mand og jeg har 2 skønne drenge på 3,5 og 6 år. De er kommet til på helt normal vis, uden hjælp og graviditet skete ret hurtigt .. vi ønsker os brændende nr. 3, men har prøvet i 2 år uden held. Jeg har været til gynækolog og de sagde alt så fint ud. Min mands sædkvalitet er også fin. Ville I mene vi bare skal fortsætte med at prøve eller skal vi have hjælp? Og hvad kan vi gøre? Tak for det.. vh Camilla
Læs mere

3år uden held!

maj 31, 2019
1 Svar

Hej, mig og min mand har prøvet i 3 år for at blive gravide men aldrig er der sket noget, er ved at blive bekymret det ska lige siges at min menstruation er uregelmæssigt, det kommer ikke hvis jeg ikke tager p piller så har heller ikke styr på cyklus og æggeløsning, jeg vil gerne se om der er noget galt med mig, hvad burde jeg gøre. Mvh en meget bekymret ung dame
Læs mere

1 Svar

Kan binyrebarkhormon stop allerede i uge 4 være grund til fosterdød og spontan abort i uge 10?
Læs mere

Lav AHM værdi

apr. 27, 2019
1 Svar

Hej. Jeg fik for 2 uger siden fortaget en del blodprøve og fik svar tilbage om at alt så godt ud undtagen den som sagde noget om min AHM værdi den lå nemlig kun på 5,9. Det kom som et stort chok jeg er kun 25 år. Jeg fik besked fra min læge om at vi nok ikke skulle vente for længe før min kæreste og jeg gik i gang med at forsøge på at blive gravide. Vi har været sammen i 7 år og vi elsker hinanden så højt. Men det var ikke lige planlagt at vi skulle begynde at forsøge på at få børn nu. Så mit spørgsmål er kan man sige noget om hvor hurtigt ens værdi falder, eller hvornår man seneste burde gå i gang med at forsøge. Jeg synes det vildt svært og hårdt for vil gerne have børn, så vil være rigtig ked af at misse chancen men samtidig havde jeg håbet vi var kommet lidt længere i vores liv i forhold til uddannelse, arbejde, fast base og stabil økonomi før vi fik børn.
Læs mere

4 Svar

Hej. Efter første IVF forsøg på lang protokol, skulle jeg direkte videre til oplægning af fryseæg i min egen cyklus. Nu viser det sig at jeg ikke har produceret noget æg? Hvordan kan det være? Jeg kan intet finde om dette på nettet? Hvor normalt/unormalt er det at der pludselig slet ingen æg er? Har op til IVF haft regelmæssig cyklus på 27-29 dage. Hvornår kan jeg forvente at min krop er i balance igen og selv kan producere et æg som før? Synes ingen steder at jeg kan læse at dette er en mulig bivirkning ved IVF behandling at kroppen kommer så meget i ubalance den ikke kan selv mere?
Læs mere

Dårlige æg

okt. 13, 2018
3 Svar

Jeg har dårlige æg. De fragmentere ved ivf og ingen til oplægning. Er jeg født med dårlige æg eller hvornår sker det at mine æg bliver dårlige? Hvordan bliver æg dårlige ? Er det min mors skyld mine æg er dårlige ? Mvh. Astrid
Læs mere

0 Svar

Til rette vedkommende på Dansk Fertilitetsklinik. Jeg har graviditetsønske med partnersæd, men er netop begyndt i nyt job og vil derfor gerne vente til årsskiftet med at forsøge at blive gravid ved inseminering. Jeg fylder 43 år d. 21.oktober. Vil det stadig være muligt at få hjælp hos jer i starten af 2019, selv om jeg da vil være fyldt 43 år? Jeg har været gravid før med anden partner i 2009, fødte i februar 2010. Fik ikke hjælp til første graviditet. På forhånd tak for svar. Venlig hilsen Nina
Læs mere

Amning og fryseforsøg

aug. 29, 2018
0 Svar

Jeg har en datter på 2, som jeg fortsat ammer en smule. Jeg ønsker at fortsætte med at amme lidt endnu, og samtidig vil jeg gerne være gravid igen. Min mand og jeg har fire embryoner liggende på frost - og jeg vil høre jer, hvad jeres holdning er til at gennemføre en frysebehandling under amning?
Læs mere

hormonspiral

aug. 29, 2018
0 Svar

Må man blive gravid i samme cyklus som hormonspiralen kommer ud? Sundhed.dk anbefaler abort hvis man med spiral finder ud af man er gravid. Men det ligner man må forsøge så snart den er ude. Forstår ikke helt logikken. Hvor hurtigt er gestagenmængden faldet?
Læs mere

AMH normalværdi

aug. 15, 2018
0 Svar

Goddag Jeg er 27 år gammel og har af flere omgange haft amenoré. For 2 år siden fik jeg målt mit AMH, som lå på 21 pmol/L. Ifølge Lægehåndbogen er referenceintervallet for 25-30 årige: 15-53, og dermed ligger jeg i den lave ende af normalområdet - skal jeg være bekymret? Min kæreste og jeg har først planer om børn om 3-4 år.
Læs mere

0 Svar

Hej. Jeg er en mand i testosteronbehandling med Nebido. MIn kæreste og jeg ønsker at få børn, men en nylig sædprøve viste ingen sædceller. Inden min testosteronbehandling har min sæd været fin og jeg har børn fra tidligere ægteskab. Hvordan får jeg min sædproduktion igang igen, skal jeg afbryde testosteronbehandling osv,? Jeg har også læst om FSH behandling. Vi er temmelig pressede af situationen, der har overrasket os. Venlig hilsen
Læs mere

1 Svar

Hei! Vi er et pas på 40 år som begge er svært fruktbare. Han er dog sterilisert. Er det mulig/er deres klinikk villige til å gjøre et forsøk med TESA/PESA og inseminasjon uten hormonbehandling, egguttak og prøverørsbehandling?
Læs mere

steriliseret

aug. 03, 2018
1 Svar

Hej min forlovede er steriliseret, kan I hjælpe os? Vi er åbne for forslag :-) n.
Læs mere

1 Svar

Hejsa Min søster donerede 5 æg til os i 2015 da jeg har dårlige æg. Ud af de 5 fik jeg lagt to op på anden dagen og de resulterede i en dejlig datter. Vi fik 1 blastocyst på frys. Hvor stor graviditets chance er der ved en blastocyst? Hvordan er chancen for flere graviditeter opnået af samme udtagning? Spiller det overhovedet en rolle for chancen, at der allerede er kommet et barn ud af portionen?
Læs mere

Hjælp til barn nr. 2

jul. 26, 2018
1 Svar

Hej, jeg har et barn på 2 år, som jeg har fået helt naturligt. For ikke så længe siden, blev jeg gravid igen men mistede desværre ret hurtigt. Nu er min mand og jeg gået fra hinanden, men jeg ønsker brændende et barn mere på et senere tidspunkt. Hvad er mine muligheder for behandling, og hvad vil det koste?
Læs mere

Ideer til behandling

jul. 20, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er lige fyldt 36 år. Kendt tarmendometriose, amh 2,9. BMI 27. Har gennemgået 1 ivf med gonapeptyl og menopur 300 mg- der blev taget 2 æg ud og begge befrugtet med donor. Æg sat op med crinone x 1 daglig- æg satte sig ikke fast. Fryse æg i egen cyklus- æg satte sig ikke fast. 2 ivf med gonapeptyl, Elonva 20O og menopur 375- 4 æg tages ud og 2 befrugtes. Et æg sættes tilbage med støtte af crinone x 1. Æg satte sig ikke fast. Fryseæg i stimuleret cyklus med østradiol 2 mg (slimhinde 12 mm). Æg overlevede ikke optøning. Holder nu pause indtil 3 ivf forsøg opstart august/sep. Jeg har spurgt om man kan bruge prednisolon 5 mg X1, da jeg har læst endo slimhinde har gavn af dette- dette afvist. Det virker til jeg danner få, men gode æg. Har du forslag til noget man kan gøre anderledes ift næste behandling og øge chancerne..??? Mvh Louise- single med ønske om donorbarn
Læs mere

Barn nr 2

jul. 01, 2018
1 Svar

Jeg er en kvinde på 39 år der har en datter på 7 mdr. Hun er blevet til ved insemination med donor sæd. Min mand har meget dårlig sæd kvalitet og jeg har meget lav amh. Vi var gennem 6 ivf og 5 ægoplægninger uden graviditet - men blev gravid ved 3 insemination. Mit spørgsmål er - jeg vil gerne have en nr 2 indenfor kort tid hvis det kan lade sig gøre men hvilken behandling synes i jeg skal starte med ? Og hvor hurtigt efter fødsel kan man starte op ? Mvh Stine
Læs mere

1 Svar

Hej Min mand (39 år) og jeg (31 år) er i behandling i udlandet (PGD-IVF) da jeg har arvelig sygdom og i Dk har man ikke kunnet finde denne igennem alm. markør metode. Jeg blev stimuleret lang behandling. Fik taget 12 æg ud og 10 befrugtede. 3 var gode blastocytter(antallet blev red. grundet PGD) Jeg blev gravid med 1 blast.(fryse) der blev lagt op. Endte med en missed arbortion, kunne ikke finde hjerteblink. Fik så lagt de sidste 2 op (ikke samtidig) men ingen graviditet. Har jeg bare været uheldig? Hvorfor vil det ikke lykkedes? Det skal siges at jeg blev gravid i første forsøg på helt normal måde og fik en abort i 11 uge da moderkagebiopsien viste at barnet havde min genetiske sygdom. På forhånd tak for din tid
Læs mere

Væske i livmoderen

jun. 13, 2018
1 Svar

Hej, Mit stimulerede fryseforsøg er lige blevet aflyst, da min slimhinde var for tynd (den var højst 6,2 mm men var så i dag 4,2 mm). Jeg har ofte væske i min livmoder, når jeg bliver stimuleret - enten i forbindelse med ægudtagning og senest dette fryseforsøg, og jeg oplever også at jeg har meget udflåd ved begge behandlinger. Jeg har tidligere fået forestaget en hysteroskopi og 3D skanning af min livmoder, hvor alt var normalt. Det er som om væsken først opstår, når jeg bliver stimuleret med hormoner (fsh eller østrogen), for der er ingen væske ved skanningerne, når jeg ikke tager hormoner. Jeg har tidligere fået lagt et æg tilbage, da væske forsvandt efter ægudtagning. Min slimhinde bliver aldrig særlig tyk, så jeg tror at det er grunden til, at jeg er i stimuleret frysecyklus. Hvad kan man gøre for at undgå at der samles væske i livmoderen? Tak fordi du vil tage dig tid til at besvare mit spørgsmål. Venlig hilsen Madeleine
Læs mere