sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

Hormontest

apr. 25, 2018
1 Svar

Hej Min kæreste har fået lavet en hormontest (spyttest på 19. Dag) men vi kan ikke helt tyde resultaterne og håber i måske kan hjælpe. Ligger de indenfor normalområde eller hvordan? Vi skal starte på ivf inden længe. Østradiol: 2,3 pg/ml Østriol: 1,5 pg/ml Progesteron: 127 pg/ml
Læs mere

Endometriose og ivf

apr. 24, 2018
1 Svar

Hej, Jeg håber i kan være behjælpelige med at svare på mine spørgsmål og på forhånd tak. Først lige lidt baggrundsviden: Jeg er 27 år og fik for 1 år siden konstateret endometriose, på tarm og rektovaginalt, efter stop med minipiller. Fik det konstateret ved UL og MR og er ikke opereret. Stoppede minipiller pga. Graviditetsønske. Det skal lige nævnes at min kærestes sædkvalitet er normal og mit amh er 17,7 og fsh 5,8. Er normalvægtig og ellers rask. Vi har forsøgt at blive naturligt gravide over 5 måneder uden held. Vi er derfor opstartet ivf, hvor vi har haft én behandling. Fik taget 5 æg ud hvor 2 udviklede sig til blatocyster (de mener at de få æg skyldes nedregulering på 3 måneder). Fik lagt 1 frisk æg op (score 5ab) som endte i en bio. 2 forsøg var fryse æg (score 3bb) i normal cyklus uden hormoner som endte negativt. Spørgsmål: 1. Jeg har fået at vide at 70% bliver gravide ved hjælp, men hvordan ser det ud i forhold til endometriosepatienter - er der gode chancer? (De 70% er jo inkl. Alle der får hjælp). 2. Hvordan vurderer i umiddelbart mine chancer ud fra ovenstående for at blive gravid? Er meget fortvivlet om det vil lykkes. 3. Jeg skal lige om lidt tage stilling til om jeg ønsker at blive opereret grundet smerter. Jeg er meget i tvivl, da jeg ved der er risiko for komplikationer grundet tarminvolvering og da jeg ved at jeg er fri for smerter ved hormonbehandling. Har i erfaringer med at graviditetschancen øges hvis endometriose, som sidder som i mit tilfælde, fjernes? 4. Af ivf-behandling fik jeg: Nedregulering: procren Hormonstimulering: Gonal-f og luveris Ægløsningssprøjte: Ovitrelle Efter ægoplægning fik jeg crinone vaginalgel i 14 dage x 1 dgl. Vil i anbefale anden behandling til endometriose-patienter og hvis ja, hvad ville i gøre anderledes? Kan fx læse på jeres hjemmeside at i ikke vil give standard behandling, men en stimulation som vil modvirke endometriosens indflydelse på slimhinden? 5. Min cyklus er normalt 24-26 dage og fra jeg får ægløsning til menstruation er der som regel kun 9-11 dage. Fik lagt fryseæg op 6 dage efter ovitrellen. Kan den korte cyklus have haft indflydelse på det negative resultat med fryseæg i normalcyklus?
Læs mere

Ingen positiv test

apr. 23, 2018
1 Svar

Hej, jeg er snart en 29 årig kvinde , har sidste år august haft en GUL og blev opereret og fik fjernet venstre æggeleder. Jeg har sidenhen ikke opnået graviditet. Jeg har været gennem 3 iui og 1 ivf på copenhagen fertility center. Jeg har fået en lav stimulation ivf. Mit spørgsmål er, synes du det er den bedste løsning at fortsætte med lavstimulation eller skal jeg over i normal ivf? Min mand har normal sædkvalitet sidst 13 mio. Håber du kan hjælpe mig med lidt vej.
Læs mere

2 Svar

Hej Ursula Har tidligere skrevet vedrørende udviklingen i mine hcg-tal. Jeg startede med hcg tal i den lave ende (og blev derfor fulgt med blodprøver for at udelukke graviditet uden for livmoderen). Tallene fordoblede sig på ca. 1,5 dag i løbet af de første 6 dage, men fra ca. 18 dage efter ægløsning til ca. 20 dage efter ægløsning steg hcg fra 947 til 1840, dvs næsten en fordobling men ikke helt. Til scanningen ca. 21 dage efter ægløsning fik jeg at vide, at gestationssækken svarer til en graviditet på 4-5 uger. Lyder dette normalt? Eller er det en langsom starter ift. Hcg tal og gestationsstørrelsen? Er der en stor risiko for at det ender med en spontan abort? Er blevet gravid på naturlig vis. Er 34 år. Jeg har indenfor de sidste 5 måneder haft to biokemiske aborter, som gik til grunde et par dage efter positiv test. Tak for hjælpen.
Læs mere

Dårlige æg?

apr. 20, 2018
1 Svar

Hej Ursula Jeg har fået et barn gennem fertilitetsbehandling med donor (IVF). Jeg var 28 med AMH tal på 22, og ifølge lægerne så alt godt ud på skanningerne. Alligevel var det meget svært at blive gravid. Jeg blev insemineret 6 gange, og var igennem 3 IVF behandlinger: 1. gang Gonal F 150 - 3 æg ud, alle befugtede. 1 blev lagt op og blev til en biokemisk graviditet, de 2 andre æg var unormale. 2. gang Gonal F 250 - 3 æg ud, alle befugtede, alle unormale. 3. gang Elonva -12 æg ud, 5 befrugtede, 1 "optimal" æg der blev til mit barn, 4 unormale æg. Jeg blev diagnosticeret med endometriose efter 1. IVF behandling. Jeg er 30 nu, og min kone og mig snakker om barn #2. Hun har ikke lyst til at blive gravid. Men jeg vil ikke igennem en hård IVF process igen, hvis endometriosen har resulteret i, at de fleste af mine æg er dårlige. Mener du, at jeg har gode æg/gode chancer for at blive gravid? Hvad forslår du?
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula Jeg har fået følgende hcg-tal: 2 dage efter implantation eller ca. 13 dage efter ægløsning —> 104 4 dage efter implantation eller ca. 15 dage efter ægløsning —>254 7 dage efter implantation eller ca. 18 dage efter ægløsning —> 957 Ser det normalt ud? Og hvad er sandsynligheden for en sund graviditet med de tal? Tallene mere end fordobler sig pr 48 timer, men ligger måske stadig i den lave ende? Grunden til jeg kender implantationsdagen er, at jeg havde implantationsblødning (ligesom jeg havde ved to tidligere graviditeter).
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula, tak fordi du tager dig tid til at besvare mit spørgsmål. Jeg er helt knust efter vores sidste forsøg, og derfor har jeg brug for en second opinion. Vi startede i behandling, da min kæreste har meget nedsat sædkvalitet (han er født 3 måneder for tidligt), og jeg er 35 og har et AMh på 23 og fsh omkring 9. Første behandling med 150ei gav 7 æg, men der var ingen æg til oplægning. Anden gang fik jeg 225ei menopur og her fik jeg 10 æg ud, 6 befrugtet, og endte med at få lagt et 8-cellet æg op og en enkelt Blastocyst på frys. Tredje gang fik jeg samme stimulation men ud af 18 follikler var der fire æg, som ikke blev befrugtet. Den fjerde gang fik jeg 300ei menopur, som resulterede i 22 æg, 20 modne, 9 befrugtet og 3 8-cellet æg på 3.dagen, Men grundet mange æg, måtte jeg ikke på lagt æg op. Alle æg gik til inden blastocyststadiet, og derfor ingen på frys. Lægerne mener jeg har dårlige æg, da der er så få æg der deler sig rigtig trods ICSI, og de taler nu om ægdonation. Vi er selvfølgelig helt knuste over disse dårlige resultater, og jeg har lidt svært ved at forstå at jeg muligvis skal bruge ægdonor, når alle tal er pæne samt jeg danner meget få umodne æg. Har du nogen ideer til, hvordan man kan optimere vores chancer?
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula Tak fordi du tager dig tid til at besvare vores spørgsmål! Jeg spekulerer på, om du kan sige noget nærmere om mine chancer for at blive gravid på baggrund af blodprøver og hidtidigt behandlingsforløb? Min mands sædkvalitet er i top med oftest 80 mio oprenset og progressiv bevægelse. Mine blodprøver siger: AMH 34 Østradiol 0,17 Fsh 5,3 Jeg er 34 og har pcos. Jeg får ikke metformin da jeg har fået at vide at min pco er mild og at jeg ikke er insulinresistent. Jeg er blevet insemineret 6 gange. 1. gang med pergotime og danner mange æg 2. gang med tamoxifen, danner ingen æg. Starter Gonal f sent og modner meget sent i cyklus ét æg. 3. gang Gonal F 50 ie - 1 æg 4. gang Gonal F 50 ie - vægttab 9 kg - 1 æg - gravid - biokemisk 5. gang Gonal F 50 ie - vægttab 11 kg- 2 æg - gravid - biokemisk 6. gang Gonal f 75 ie - 1 æg. Efterfølgende prøvet hjemme, også uden resultat. Giver det mening at fortsætte med insemination? Hvordan vil vores chancer være med IVF? Og generelt med vores historie og tal? Tusind tak for hjælpen!
Læs mere

IUI

apr. 03, 2018
2 Svar

Hej Vi har været igennem 3 icsi forsøg, det sidste med fryseæg, og desværre alle negative. Sidst min mands sæd blev tjekket, var der 3. mio oprenset, og har hørt at det ville være nok til IUI, hvidovre kan ikke tilbyde os IUI, før alle fryseæg er brugt, men har fået af vide, at man kan skifte til det private, uden at ryge bag i køen ved det offentlige, hvis man ikke har brugt sine IUI forsøg, og det har vi ikke. Er det korrekt, eller hvordan foregår det? Vh Henriette
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula Jeg har to spørgsmål: Jeg fik sat en fin blastocyst op efter ISCI, men begyndte desværre at bløde inden blodprøven og blodprøven var negativ. Jeg fik lutinus. Hvad er den hyppigste årsag til at ægget ikke sætter sig fast? Er det kvaliteten på ægget, altså at der er kromosom fejl? Eller kan det være slimhinden der afstøder ægget eller ikke tager imod det? Jeg er 29år, sund og rask, har dog for lavt stofskifte men er velbehandlet. Jeg fik 19 æg ud. 1 æg til æo (blastocyst) og 1 blastocyst til frys. Min mand har fin sædkvalitet, dog i den lave ende, derfor får vi ICSI. Findes der yderligere test af sædkvalitet som man kan lave? Jeg mener at have hørt noget om at man kan teste sæden for DNA fejl. Er dette rigtigt?
Læs mere

Hysteroscopi

mar. 16, 2018
1 Svar

Hej, du bad om baggrundshistorie på det med at det hvide snask i livmoderen kommer hurtigt tilbage efter en operation i livmoderen. Jeg har fået kejsernit og fik senere en operation i livmoderen hvor der blev fjernet noget hvidt og en polyp. Hysteroskopi 3 måneder efter viser at det hvide er kommet tilbage. Og spørgsmålet er så om jeg overhovedet kan nå at få lagt embryoner op inden det kommer igen og dermed hindrer at de kan sætte sig fast? På forhånd tak
Læs mere

Chancer

mar. 14, 2018
1 Svar

Hej, Min mand og jeg har forsøg i lang tid at få et fælles barn. Vi har begge børn fra tidligere. Jeg er 37 og har en autoimmun sygdom. Har fået fjernet en æggeleder efter en GUL. Jeg har haft nogle tidlige aborter og vi er derfor tjekket igennem HAB (dog på Holbæk), der ikke fandt noget. Jeg har en AMH på 17,92. BMI på lige omkring 20. Vi har gået på CFC, men ønsker ikke at gå der længere da det er alt for standard og metervare behandlling. Mener du at I vil kunne hjælpe os? Min mand sædprøver er helt normale 8selvom han er 50 år). På forhånd tak MVH
Læs mere

hysteroscopi

mar. 12, 2018
1 Svar

Hvor hurtigt kan det nekrotiske væv komme tilbage efter at man har fjernet det i en livmoder efter en operation? Kan det komme tilbage efter 1 1/2 måned, så jeg ikke en gang kan få lagt embryoner op uden det er kommet tilbage?
Læs mere

Let nedsat sædkvalitet

mar. 07, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er en ung mand sidst i 20'erne. Jeg fik desværre en klamydiainfektion, da jeg var yngre, hvilket har betydet, at der ikke kommer samme mængde sæd ud som tidligere. Derfor har jeg nu fået testet min sædkvalitet, og resultatet viste, at jeg har let nedsat sædkvalitet. Nu forsøger jeg at finde ud af, hvor vidt jeg skal være bekymret for, at jeg ikke vil kunne få børn med min kæreste på naturlig vis. Derfor vil jeg høre, om du evt. kan beskrive, hvor svært det evt. vil være for mig at gøre min kæreste gravid, når der altså er tale om let nedsat sædkvalitet, forudsat at hun er almindelig fertil? Jeg kan nemlig ikke rigtig kan finde ud af, hvor kritisk det er, når der er tale om let nedsat sædkvalitet. Desuden har jeg læst, at det er 40 pct af alle danske mænd, som har nedsat sædkvalitet i en eller anden grad. Kan du fortælle mig, om det er sandt, og om det betyder, at jeg ikke behøves at være så bekymret, hvis det er så normalt? På forhånd tak for hjælpen!
Læs mere

Graviditetschance

mar. 05, 2018
1 Svar

Hej igen, det er mig, som skrev om de to ar i livmoderen og jeg skal have ægdonation. Hvor meget sværere vil du beskrive, det er at blive gravid igen grundet de to ar? Jeg har aldrig haft problemer med at blive gravid før arrene, men har lige haft et mislykkes forsøg med høj kvalitets æg. Jeg er 46 år. På forhånd tak.
Læs mere

2 ar i livmoderen

mar. 04, 2018
1 Svar

Hej, Jeg har to ar i livmoderen efter kejsersnit. Nu forsøger jeg at live gravid igen. Er der noget specielt man kan gøre for at få ægget til at sætte sig fast, da jeg har læst at det ofte søger ned mod arrene. Jeg skal have en hysteroscopy. Jeg er 46 år og skal have ægdonation
Læs mere

Klinik udlandet

feb. 26, 2018
1 Svar

Hej.. Vi har en datter, fået efter 3 inseminering (uden held) og 6 IVF behandlinger (sidste forsøg lykkedes). Vil nu gerne forsøge at få et barn mere. Grundet alder 46 år, skal dette foregår i udlandet. Er der en klinik I vil anbefale? Pft Hilsen Tina
Læs mere

Overvægt

feb. 19, 2018
1 Svar

Jeg er en dame på 34 år med pco og er samtidig overvægtig. Jeg har hørt at man ikke må blive insemineret når man er overvægtig - er det rigtigt.? Hvor meget må man evt. Veje.? Har er enormt stort ønske om en efternøler til vores datter inden jeg bliver for gammel..
Læs mere

Graviditets chancen

feb. 11, 2018
1 Svar

Hej Jeg er kvinde på snart 34år med mand på 42år Jeg har 2 kejsersnit, det sidste i 2006, med eks mand Vi er sunde og raske, jeg mangler begge æggeledere Vi har været igennem 6 oplægninger IVF heraf 3 med 2 fine æg. Jeg får aldrig positiv test. Vi har forsøgt priming, AHA, prednisolone, akupunktur, hormon ændringer osv. Vi har et fryse æg som aldrig er prøvet før. Det er vores sidste håb. Har du nogen gode råd, vejledning eller tror du det lykkes med vores baggrund? Vi har altid haft sunde befrugtet æg, dog kun det ene til frys. På forhånd tak.
Læs mere

Hystereoscopi

feb. 06, 2018
1 Svar

Hej, jeg ønsker at få en hysteroscopi for at se om der skulle være noget i min livmoder forhindrer mig i at blive gravid. Skal det foretages på 5-10 dag i cyklus eller vil det være ok at få det foretaget på andre dage?
Læs mere

Primning

feb. 02, 2018
1 Svar

Hej igen, det er mig som skrev til dig, om det mislykkedes forsøg med ægdonation i udlandet, hvor alt så perfekt ud og alligevel ikke blev gravid. Anbefaler du jeg får primning næste gang? Jeg har været gravid 4 gange før. (2 af dem naturligt) Jeg har i dag to ar i livmoderen pga. kejsersnit. På forhånd tak for dit svar
Læs mere

To perfekte æg

feb. 01, 2018
1 Svar

Hej, Jeg fik ikke forklaret dig, at de to perfekte æg i udlandet var ægdonation. Lægen sagde min livmoderslimhinde var perfekt og jeg har aldrig haft svært ved at blive gravid. Jeg har inden dette forsøg to ar i livmoderen efter kejsersnit. Lægen sagde at han forventede jeg blev gravid. Jeg undrer mig meget over jeg ikke blev gravid. Hvad tænker du?
Læs mere

To perfekte æg

jan. 31, 2018
1 Svar

Hej jeg har i udlandet fået lagt to perfekte æg op og min slimhinde var perfekt og gynækologen sagde at han derfor regnede med jeg blev gravid. Det blev jeg ikke. Jeg ved at jeg bliver nemt gravid. Prøver I ofte at på trods af så flotte æg, at det ikke lykkes?
Læs mere

Info.

jan. 30, 2018
1 Svar

Hei. Jeg er en singel dame på 33 år fra Norge. Jeg lurer på om du kan sende meg info om hva/hvordan dere gjør dette? Hva blir den totale prisen? Og hva kan jeg evt kan forbedre/gjøre i Norge før/etter jeg treffer dere? Mvh Lena
Læs mere

Progesteron

jan. 28, 2018
1 Svar

Hej Jeg har et spørgsmål vedr. progesteron. Jeg har været gravid en gang, hvor jeg konstaterede implantationsblødning (rød blødning) 3 dage inden testdag kombineret med brunlig pletblødbing/udflåd. Graviditeten blev konstateret ved blodprøve og endte i en spontanabort. Nu har jeg endnu engang konstateret en blødning 5 dage inden testdag, som er kombineret med brunlig pletblødning. Jeg frygter at den brunlige pletblødning skyldes progesteron mangel og at hvis jeg er blevet gravid denne gang, at det så endnu en gang ender med en spontan abort. Hvad kan jeg gøre for eventuelt at forhindre det? Og er det sandsynligt at pletblødningen skyldes progesteronmangel? Eller er det normalt at pletbløde (have brunligt udflåd når man tørrer) på rette stadie i cyklus?
Læs mere