sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

Steriliseret kæreste

jun. 12, 2018
1 Svar

Hej Da min kæreste blev steriliseret nogle år før jeg mødte ham er vi selvfølgelig udfordret hvad en graviditet angår. Kan i hjælpe i den forbindelse ? Vi har begge fået tager blodprøver uden anmærkninger og jeg har været igennem de påkrævede undersøgelser.
Læs mere

Svært at blive gravid

jun. 08, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er kvinde på snart 41. Jeg har et sundt og rask barn på 3 år (blev gravid naturligt og ret kort efter vi tog beslutningen, problemfri gravidtetsforløb). Jeg har ønsket mig et barn til, men det endte med 3 spontane aborter. Jeg gik til gynecolog og, efter nogle blødprøver som så "ok ud", blev anbefalet at jeg bare skal prøve igen at blive gravid og måske "at give op ideen, hvis det ikke lykkedes inden jeg bliver 41". Nu har vi prøvet det i næsten 1 år uden held. Jeg ved godt at du ikke har tilstrækkelig data for en diagnose eller lign.,men hvad synes du? Skal vi bare give op ideen om at have barn nr.2? Jeg føler som om jeg ikke blev taget seriøst da jeg var hos gynecolog fordi jeg allerede har et barn og blev nemt gravid 3 gange efter. Jeg har fået fjernet en æggeleder efter GUL, da jeg var 22 år. Jeg er under behandling for rygsøjlegigt på Frederiksberg hospital siden 2012 og har grønt lys fra reumatolog for en evt. graviditet. På forhånd tak.
Læs mere

Ivf

jun. 07, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er en kvinde på 31. Har et barn på snart 2( 1 insimination) og vil gerne have et mere. Tallene siger amh 2,6, FSH 7,2. Er i gang med 1 ivf. Gonal F 300 enheder i 8 dage men kun to æg/follikler. Skal til æu i næste uge. Er det overhoved muligt for mig at danne flere æg og måske på andre hormoner? Mange tak på forhånd. Hilsen V
Læs mere

1 Svar

Min svigerdatter har fået konstateret Danlos-Ehlers syndrom og fået at vide at graviditet giver stor risiko for hendes helbred. Æg-donor og rugemor - er der er mulighed for dette. Hendes 1 år ældre søster har været invalideret siden sin graviditet og lider formentlig af samme sygdom. Hvordan hjælper vi min søn og svigerdatter som meget gerne vil være forældre. Venter spændt på svar.
Læs mere

Lav amh og højt fsh

maj 14, 2018
1 Svar

Hej Ursula, så behandling kan godt påbegyndes hos jer? Er kun interesseret i behandling med egne æg.
Læs mere

IVF mens man ammer

maj 13, 2018
1 Svar

Hej, Har et barn på 1,5 år undfanget ved IVF. Vil nu gerne i gang med barn nummer 2. Ammer stadigvæk mig barn 2 gange i døgnet. Har regelmæssig menstruation. Har konsulteret min praktiserende læge som klart anbefalede mig at stoppe amningen inden opstart af ny IVF behandling. Er der nogen empiri der understøtter at det forøger chancen for at lykkedes med IVF? Skal siges at det lykkedes via ICSI sidste gang. På forhånd tak.
Læs mere

Lav amh og højt fsh

maj 13, 2018
1 Svar

Hej, jeg er en kvinde på 39 år som har oplevet SA og senabort. Nemt at blive gravid men mine hormontal virker ikke med mig? AMH 3,7 og FSH 16,2 østradiol 0.18. Hvad er mine muligheder for at opnå en sund graviditet og fødsel? Vi overvejer nu behandling men tallene skræmme mig. Test er taget på cyklus dag 2 måske 3. Menstruation startede om natten og derfor nok 2,5 dag i cyklus hvis man kan sige det såsan. Det er første menstruation efter en SA 5+2 CA. Håber på positivt feed back. Er gået helt i hundene efter jeg så mine hormon tal.
Læs mere

two miscarriages

maj 11, 2018
1 Svar

Hi, I am going through my second miscarriage right now. I had first miscarriage in 2016 november. That time the doctor said that the baby stopped growing in the 6th week and i miscarried in 10th week. Now I am in 8th week beginning but miscarrying again the doctor said they cant see foetus in sac. I am very upset, I believe something is wrong so I want to go through test to confirm before I got for another ttc. I am not having any issues conceiving both times I conceived in first attempt. I want private consultation as my doctor is not recommending me testing they asy after three miscarriages we offer testing. But I dont want to go another pain. can you guys help me out.
Læs mere

udtagning af æg

maj 10, 2018
1 Svar

Hej, jeg vil høre om hvor gammel man skal være, for at kan få taget æg ud ? det er fordi, at min datter i en alder af 14 år, fik en hormon cyste på sin ene æggestok, som resulterede i, at de fjernede hele den ene æggestok, så hun har kun en tilbage, men der er også små cyster på. hu er nu 15 år, og er bange for, at den da hun vil have børn, at så kan hun ikke eller at hun vil få en hormon cyste på en anden og den så også skal fjernes ( hormon cysten havde drejet sig rundt om æggestokken og kvalt den) så hvad gør man ?
Læs mere

Hormontest

apr. 25, 2018
1 Svar

Hej Min kæreste har fået lavet en hormontest (spyttest på 19. Dag) men vi kan ikke helt tyde resultaterne og håber i måske kan hjælpe. Ligger de indenfor normalområde eller hvordan? Vi skal starte på ivf inden længe. Østradiol: 2,3 pg/ml Østriol: 1,5 pg/ml Progesteron: 127 pg/ml
Læs mere

Endometriose og ivf

apr. 24, 2018
1 Svar

Hej, Jeg håber i kan være behjælpelige med at svare på mine spørgsmål og på forhånd tak. Først lige lidt baggrundsviden: Jeg er 27 år og fik for 1 år siden konstateret endometriose, på tarm og rektovaginalt, efter stop med minipiller. Fik det konstateret ved UL og MR og er ikke opereret. Stoppede minipiller pga. Graviditetsønske. Det skal lige nævnes at min kærestes sædkvalitet er normal og mit amh er 17,7 og fsh 5,8. Er normalvægtig og ellers rask. Vi har forsøgt at blive naturligt gravide over 5 måneder uden held. Vi er derfor opstartet ivf, hvor vi har haft én behandling. Fik taget 5 æg ud hvor 2 udviklede sig til blatocyster (de mener at de få æg skyldes nedregulering på 3 måneder). Fik lagt 1 frisk æg op (score 5ab) som endte i en bio. 2 forsøg var fryse æg (score 3bb) i normal cyklus uden hormoner som endte negativt. Spørgsmål: 1. Jeg har fået at vide at 70% bliver gravide ved hjælp, men hvordan ser det ud i forhold til endometriosepatienter - er der gode chancer? (De 70% er jo inkl. Alle der får hjælp). 2. Hvordan vurderer i umiddelbart mine chancer ud fra ovenstående for at blive gravid? Er meget fortvivlet om det vil lykkes. 3. Jeg skal lige om lidt tage stilling til om jeg ønsker at blive opereret grundet smerter. Jeg er meget i tvivl, da jeg ved der er risiko for komplikationer grundet tarminvolvering og da jeg ved at jeg er fri for smerter ved hormonbehandling. Har i erfaringer med at graviditetschancen øges hvis endometriose, som sidder som i mit tilfælde, fjernes? 4. Af ivf-behandling fik jeg: Nedregulering: procren Hormonstimulering: Gonal-f og luveris Ægløsningssprøjte: Ovitrelle Efter ægoplægning fik jeg crinone vaginalgel i 14 dage x 1 dgl. Vil i anbefale anden behandling til endometriose-patienter og hvis ja, hvad ville i gøre anderledes? Kan fx læse på jeres hjemmeside at i ikke vil give standard behandling, men en stimulation som vil modvirke endometriosens indflydelse på slimhinden? 5. Min cyklus er normalt 24-26 dage og fra jeg får ægløsning til menstruation er der som regel kun 9-11 dage. Fik lagt fryseæg op 6 dage efter ovitrellen. Kan den korte cyklus have haft indflydelse på det negative resultat med fryseæg i normalcyklus?
Læs mere

Ingen positiv test

apr. 23, 2018
1 Svar

Hej, jeg er snart en 29 årig kvinde , har sidste år august haft en GUL og blev opereret og fik fjernet venstre æggeleder. Jeg har sidenhen ikke opnået graviditet. Jeg har været gennem 3 iui og 1 ivf på copenhagen fertility center. Jeg har fået en lav stimulation ivf. Mit spørgsmål er, synes du det er den bedste løsning at fortsætte med lavstimulation eller skal jeg over i normal ivf? Min mand har normal sædkvalitet sidst 13 mio. Håber du kan hjælpe mig med lidt vej.
Læs mere

2 Svar

Hej Ursula Har tidligere skrevet vedrørende udviklingen i mine hcg-tal. Jeg startede med hcg tal i den lave ende (og blev derfor fulgt med blodprøver for at udelukke graviditet uden for livmoderen). Tallene fordoblede sig på ca. 1,5 dag i løbet af de første 6 dage, men fra ca. 18 dage efter ægløsning til ca. 20 dage efter ægløsning steg hcg fra 947 til 1840, dvs næsten en fordobling men ikke helt. Til scanningen ca. 21 dage efter ægløsning fik jeg at vide, at gestationssækken svarer til en graviditet på 4-5 uger. Lyder dette normalt? Eller er det en langsom starter ift. Hcg tal og gestationsstørrelsen? Er der en stor risiko for at det ender med en spontan abort? Er blevet gravid på naturlig vis. Er 34 år. Jeg har indenfor de sidste 5 måneder haft to biokemiske aborter, som gik til grunde et par dage efter positiv test. Tak for hjælpen.
Læs mere

Dårlige æg?

apr. 20, 2018
1 Svar

Hej Ursula Jeg har fået et barn gennem fertilitetsbehandling med donor (IVF). Jeg var 28 med AMH tal på 22, og ifølge lægerne så alt godt ud på skanningerne. Alligevel var det meget svært at blive gravid. Jeg blev insemineret 6 gange, og var igennem 3 IVF behandlinger: 1. gang Gonal F 150 - 3 æg ud, alle befugtede. 1 blev lagt op og blev til en biokemisk graviditet, de 2 andre æg var unormale. 2. gang Gonal F 250 - 3 æg ud, alle befugtede, alle unormale. 3. gang Elonva -12 æg ud, 5 befrugtede, 1 "optimal" æg der blev til mit barn, 4 unormale æg. Jeg blev diagnosticeret med endometriose efter 1. IVF behandling. Jeg er 30 nu, og min kone og mig snakker om barn #2. Hun har ikke lyst til at blive gravid. Men jeg vil ikke igennem en hård IVF process igen, hvis endometriosen har resulteret i, at de fleste af mine æg er dårlige. Mener du, at jeg har gode æg/gode chancer for at blive gravid? Hvad forslår du?
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula Jeg har fået følgende hcg-tal: 2 dage efter implantation eller ca. 13 dage efter ægløsning —> 104 4 dage efter implantation eller ca. 15 dage efter ægløsning —>254 7 dage efter implantation eller ca. 18 dage efter ægløsning —> 957 Ser det normalt ud? Og hvad er sandsynligheden for en sund graviditet med de tal? Tallene mere end fordobler sig pr 48 timer, men ligger måske stadig i den lave ende? Grunden til jeg kender implantationsdagen er, at jeg havde implantationsblødning (ligesom jeg havde ved to tidligere graviditeter).
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula, tak fordi du tager dig tid til at besvare mit spørgsmål. Jeg er helt knust efter vores sidste forsøg, og derfor har jeg brug for en second opinion. Vi startede i behandling, da min kæreste har meget nedsat sædkvalitet (han er født 3 måneder for tidligt), og jeg er 35 og har et AMh på 23 og fsh omkring 9. Første behandling med 150ei gav 7 æg, men der var ingen æg til oplægning. Anden gang fik jeg 225ei menopur og her fik jeg 10 æg ud, 6 befrugtet, og endte med at få lagt et 8-cellet æg op og en enkelt Blastocyst på frys. Tredje gang fik jeg samme stimulation men ud af 18 follikler var der fire æg, som ikke blev befrugtet. Den fjerde gang fik jeg 300ei menopur, som resulterede i 22 æg, 20 modne, 9 befrugtet og 3 8-cellet æg på 3.dagen, Men grundet mange æg, måtte jeg ikke på lagt æg op. Alle æg gik til inden blastocyststadiet, og derfor ingen på frys. Lægerne mener jeg har dårlige æg, da der er så få æg der deler sig rigtig trods ICSI, og de taler nu om ægdonation. Vi er selvfølgelig helt knuste over disse dårlige resultater, og jeg har lidt svært ved at forstå at jeg muligvis skal bruge ægdonor, når alle tal er pæne samt jeg danner meget få umodne æg. Har du nogen ideer til, hvordan man kan optimere vores chancer?
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula Tak fordi du tager dig tid til at besvare vores spørgsmål! Jeg spekulerer på, om du kan sige noget nærmere om mine chancer for at blive gravid på baggrund af blodprøver og hidtidigt behandlingsforløb? Min mands sædkvalitet er i top med oftest 80 mio oprenset og progressiv bevægelse. Mine blodprøver siger: AMH 34 Østradiol 0,17 Fsh 5,3 Jeg er 34 og har pcos. Jeg får ikke metformin da jeg har fået at vide at min pco er mild og at jeg ikke er insulinresistent. Jeg er blevet insemineret 6 gange. 1. gang med pergotime og danner mange æg 2. gang med tamoxifen, danner ingen æg. Starter Gonal f sent og modner meget sent i cyklus ét æg. 3. gang Gonal F 50 ie - 1 æg 4. gang Gonal F 50 ie - vægttab 9 kg - 1 æg - gravid - biokemisk 5. gang Gonal F 50 ie - vægttab 11 kg- 2 æg - gravid - biokemisk 6. gang Gonal f 75 ie - 1 æg. Efterfølgende prøvet hjemme, også uden resultat. Giver det mening at fortsætte med insemination? Hvordan vil vores chancer være med IVF? Og generelt med vores historie og tal? Tusind tak for hjælpen!
Læs mere

IUI

apr. 03, 2018
2 Svar

Hej Vi har været igennem 3 icsi forsøg, det sidste med fryseæg, og desværre alle negative. Sidst min mands sæd blev tjekket, var der 3. mio oprenset, og har hørt at det ville være nok til IUI, hvidovre kan ikke tilbyde os IUI, før alle fryseæg er brugt, men har fået af vide, at man kan skifte til det private, uden at ryge bag i køen ved det offentlige, hvis man ikke har brugt sine IUI forsøg, og det har vi ikke. Er det korrekt, eller hvordan foregår det? Vh Henriette
Læs mere

1 Svar

Hej Ursula Jeg har to spørgsmål: Jeg fik sat en fin blastocyst op efter ISCI, men begyndte desværre at bløde inden blodprøven og blodprøven var negativ. Jeg fik lutinus. Hvad er den hyppigste årsag til at ægget ikke sætter sig fast? Er det kvaliteten på ægget, altså at der er kromosom fejl? Eller kan det være slimhinden der afstøder ægget eller ikke tager imod det? Jeg er 29år, sund og rask, har dog for lavt stofskifte men er velbehandlet. Jeg fik 19 æg ud. 1 æg til æo (blastocyst) og 1 blastocyst til frys. Min mand har fin sædkvalitet, dog i den lave ende, derfor får vi ICSI. Findes der yderligere test af sædkvalitet som man kan lave? Jeg mener at have hørt noget om at man kan teste sæden for DNA fejl. Er dette rigtigt?
Læs mere

Hysteroscopi

mar. 16, 2018
1 Svar

Hej, du bad om baggrundshistorie på det med at det hvide snask i livmoderen kommer hurtigt tilbage efter en operation i livmoderen. Jeg har fået kejsernit og fik senere en operation i livmoderen hvor der blev fjernet noget hvidt og en polyp. Hysteroskopi 3 måneder efter viser at det hvide er kommet tilbage. Og spørgsmålet er så om jeg overhovedet kan nå at få lagt embryoner op inden det kommer igen og dermed hindrer at de kan sætte sig fast? På forhånd tak
Læs mere

Chancer

mar. 14, 2018
1 Svar

Hej, Min mand og jeg har forsøg i lang tid at få et fælles barn. Vi har begge børn fra tidligere. Jeg er 37 og har en autoimmun sygdom. Har fået fjernet en æggeleder efter en GUL. Jeg har haft nogle tidlige aborter og vi er derfor tjekket igennem HAB (dog på Holbæk), der ikke fandt noget. Jeg har en AMH på 17,92. BMI på lige omkring 20. Vi har gået på CFC, men ønsker ikke at gå der længere da det er alt for standard og metervare behandlling. Mener du at I vil kunne hjælpe os? Min mand sædprøver er helt normale 8selvom han er 50 år). På forhånd tak MVH
Læs mere

hysteroscopi

mar. 12, 2018
1 Svar

Hvor hurtigt kan det nekrotiske væv komme tilbage efter at man har fjernet det i en livmoder efter en operation? Kan det komme tilbage efter 1 1/2 måned, så jeg ikke en gang kan få lagt embryoner op uden det er kommet tilbage?
Læs mere

Let nedsat sædkvalitet

mar. 07, 2018
1 Svar

Hej. Jeg er en ung mand sidst i 20'erne. Jeg fik desværre en klamydiainfektion, da jeg var yngre, hvilket har betydet, at der ikke kommer samme mængde sæd ud som tidligere. Derfor har jeg nu fået testet min sædkvalitet, og resultatet viste, at jeg har let nedsat sædkvalitet. Nu forsøger jeg at finde ud af, hvor vidt jeg skal være bekymret for, at jeg ikke vil kunne få børn med min kæreste på naturlig vis. Derfor vil jeg høre, om du evt. kan beskrive, hvor svært det evt. vil være for mig at gøre min kæreste gravid, når der altså er tale om let nedsat sædkvalitet, forudsat at hun er almindelig fertil? Jeg kan nemlig ikke rigtig kan finde ud af, hvor kritisk det er, når der er tale om let nedsat sædkvalitet. Desuden har jeg læst, at det er 40 pct af alle danske mænd, som har nedsat sædkvalitet i en eller anden grad. Kan du fortælle mig, om det er sandt, og om det betyder, at jeg ikke behøves at være så bekymret, hvis det er så normalt? På forhånd tak for hjælpen!
Læs mere

Graviditetschance

mar. 05, 2018
1 Svar

Hej igen, det er mig, som skrev om de to ar i livmoderen og jeg skal have ægdonation. Hvor meget sværere vil du beskrive, det er at blive gravid igen grundet de to ar? Jeg har aldrig haft problemer med at blive gravid før arrene, men har lige haft et mislykkes forsøg med høj kvalitets æg. Jeg er 46 år. På forhånd tak.
Læs mere

2 ar i livmoderen

mar. 04, 2018
1 Svar

Hej, Jeg har to ar i livmoderen efter kejsersnit. Nu forsøger jeg at live gravid igen. Er der noget specielt man kan gøre for at få ægget til at sætte sig fast, da jeg har læst at det ofte søger ned mod arrene. Jeg skal have en hysteroscopy. Jeg er 46 år og skal have ægdonation
Læs mere