sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret.

Alt hvad der står i spørgsmålsfeltet vil blive offentliggjort.

 

1 Svar

Is it possible to receive progesterone supplement during pregnancy in Denmark? I had multiple miscarriages following bleeding and a doctor in another country recommended that I try progesterone supplement. Thanks for clarifying.
Læs mere

1 Svar

Min mand og jeg vil gerne have et barn, men er dog udfordret af, at min mand har noonan syndrom, hvilket betyder at der er en rigtig høj risiko for at han er steril. Kan man få en henvisning til at få donorsæd med det samme eller skal begge parter først undersøges? Jeg har tidligere været gravid i 2005 (men fik en abort pga min unge alder), og vi ønsker ikke at bruge hans sæd, da syndromet er arveligt og kan medføre en masse gener for et kommende barn.
Læs mere

Ventetid

dec. 23, 2017
1 Svar

Hej, Min kæreste og jeg er et lesbisk par, som gerne vil have børn - men hvor lang tid går der fra, at vi får en henvisning fra egen læge til at vi kan gå i gang med behandlingen hos jer?
Læs mere

Kort lutealfase

dec. 17, 2017
1 Svar

Jeg en stoppede på p-piller for 3 måneder siden. Jeg har fundet ud af, at jeg først har ægløsning mellem dag 16-18, men min cyklus er kun mellem 23-25 dage. Er der noget man selv kan gøre for at forlænge lutealfasen eller skal jeg til lægen med henblik på at få nogle hormoner? Jeg er 28.
Læs mere

Hormonbehandling

nov. 11, 2017
1 Svar

Vi er et par, der ønsker at blive gravide. Jeg har PCO, og vil høre om man skal insemineres når man får hormonbehandling, eller om man kan få hormonbehandling, og så selv prøve. Kan det være en mulighed? Eller vælger i altid at inseminere uanset? Min mand har god sædkvalitet, jeg har fået hormonbehandling 1 gang tidligere i 2015, hvor jeg blev insemineret og gravid i første forsøg.
Læs mere

Barn nr 2

nov. 09, 2017
1 Svar

Hejsa. Jeg er 41 år gammel og min mand 45 år. I 2014 fik vi efter 6 iui (uden graviditet) og 3 icsi' er endelig en dejlig dreng. Nu ønsker vi os barn nummer 2. Har lige brugt vores sidste fryseæg, uden graviditet. I vores forløb i det offentlige fandt de ikke noget galt med os, andet end vi var nødt til at gå til icsi, for at sikre befrugtning af æg da dette ikke skete af sig selv. Er det realistisk at tro på st det kan lykkes at få barn nummer 2 med vores alder? Skal vi bruge en henvisning for at fosøge i privat regi?
Læs mere

graviditet

nov. 07, 2017
1 Svar

I 2 år hsr min mand og jeg prøvet at blive gravide og vi er begge blevet tjekket men ingen problemer. Så ville høre hvad man nu kan gøre.
Læs mere

1 Svar

Hej, jeg har netop været igennem mit første stimulerede fryseforsøg. Jeg blev gravid, men desværre viste det sig, at være et vindæg og jeg fik derfor foretaget kirurgisk abort I uge 8+3. Nu afventer jeg menstruation. Vil det være forsvarligt at starte et friskt IVF forsøg op allerede ved første menstruation efter aborten?
Læs mere

1 Svar

Kære Danfert Jeg er en kvinde på 26 år der for nylig har fået konstateret PCOS. Mit androgen er normalt og min AMH over 100. Jeg er normalvægtig og lever sundt med motion og delvis KISS-kost. Lige nu venter jeg på at min kæreste får en henvisning fra sin egen læge og så er vi klar til at bestille en tid hos jer. Vi er blevet forberedt på at ventetiden nok er omkring 7 uger. Imellemtiden har jeg overvejelser omkring at starte på en enkelt måned med p-piller. Det er over 3 måneder siden jeg sidste havde en menstruation, hvilket går mig på. Synes I det ville være en god ide at jeg starter på en pakke nu og dermed får fremkaldt en blødning inden jeg kommer til den første samtale hos jer? Min kæreste og jeg ønsker helst at vi kun skal have hjælp til at jeg kan få ægløsninger og undgå inseminering, hvis det er muligt. Hvordan behandler I PCO hos jer? Er det altid hormonstimulering og insemination eller kan man få lov at forsøge hjemme før man går videre til inseminering? Jeg håber I kan svare på mine spørgsmål! Mvh. Julie
Læs mere

Mulighed for graviditet

okt. 23, 2017
1 Svar

Jeg har siden marts 2017 fået lagt i alt i alt 4 blastocyster op, alle af god kvalitet samt med AHA ved det sidste forsøg. Jeg har derudover taget crinone x 2 dgl., men er endnu ikke blevet gravid. Jeg har nu 6 æg på frys. Hvad tænker du kan være årsagen til at jeg ikke opnår graviditet og hvordan ser mine chancer ud?
Læs mere

1 Svar

Hej DanFert, Hvordan er sandsynligheden for en positiv graviditetstest ved et friskt IVF forsoeg kontra et forsoeg med frosne aeg hos jer? Normalvaegtig med PCO og Endometriose. Hilsen J.
Læs mere

1 Svar

Hej. Sagen er den at jeg lige pt ikke har haft min menustration i 4 måneder. Snakkede med min kæreste den anden dag om vores fælles ønsker om børn i fremtiden. Det skal siges at min kæreste er udmærket klar over min mangle på menustration. Vi har ikke forsøgt at blive gravid, da han stadigvæk er under uddannelse. Jeg har for nogle år tilbage haft et helt år uden at få min menustration, hvilket bekymrede mig lidt, men den kom så af sig selv. Det skal siges at min menustration var regelmæssig da jeg fik den som 13-årig og et år frem. Derefter blev den meget uregelmæssig, jeg er nu 19 år, så har mere eller mindre vænnet mig til at den kommer og går. Men efter snakken med min kæreste - hvor han snakkede om det kunne ske at jeg ikke var i stand til at få børn- er jeg blevet en anelse urolig. Jeg har hårvækst fra navlen og ned, hvilket jeg syntes er underligt, da det ikke lader til at være "normalt" for kvinder så at sige. Jeg har også nogle få hår som sidder på min hage og under den, som jeg plejer at barbere væk, da jeg finder det rimelig ubehageligt. Mit spørgsmål er så om jeg muligvis lider af pco, og om jeg burde besøge min egen læge for at finde ud af det.
Læs mere

Kan vi blive insemineret

okt. 09, 2017
1 Svar

Hej. Min kæreste og jeg har snart været sammen i 4 år han har to tvillinger drenge på 5 som er blevet insemineret da han sæd kvalitet er nedsat vi vil meget gerne have et barn sammen vi har prøvet på naturligvis trods vi ved det nok ikke lykkedes så derfor er vi nu klar til vi gerne vil insemineres men kan vi det når han har to børn i forvejen kan vi få lægehenvisning så det er gratis eller skal vi selv betale?
Læs mere

1 Svar

Hej med jer Jeg vil gerne høre hvornår det er muligt at komme i fertilitetsbehandling igen efter ens første barn? Vi tænker at vi gerne vil have nr. 2 sådan rimelig hurtigt, så de er så tæt på hinanden som muligt. Mvh Line Hoffmann
Læs mere

Ang ivf behandling

sep. 24, 2017
1 Svar

Hej. Min kæreste og jeg har fået ivf behandling til vores første barn. Nu vil vi gerne ha nummer to, og har set at de har lavet loven om mht egenbetaling, men gælder dette kun inseminisation, eller gælder det også ivf behandling? På forhånd tak.
Læs mere

Chance for graviditet

sep. 21, 2017
1 Svar

Hej jeg har fået lagt et 8 cellet og en 10 cellet æg op det er mit 3. Friske og har en del Frys bag mig. Jeg er 24 år og er normalvægtig med pco. Hvad vil chancernr ca være for det lykkes ?
Læs mere

blive gravid

sep. 16, 2017
1 Svar

kære læge mig på 28 år og min kæreste på 35 år har prøvet at blive gravid i 6 mrd min kæreste har lidt ned sagt sæd og jeg får ik så tit ægløsning vi vil høre hvad vi skal gøre vi har hørt vi først kan få hjælp om 1 et år men vi ønske et barn meget snart
Læs mere

1 Svar

Hej, jeg er efter næsten 1 1/2 år stadig ikke blevet gravid. Min mand har nedsat sædkvalitet, mig er der umiddelbart ikke noget galt med. Vi har været igennem 3 inseminationer, 1 lang ICSI uden befrugtet æg, 1 kort ICSI fik lagt 4 cellet op - neg. og ingen egnet til frys, 1 ICSI fik lagt 4 cellet op - neg. 2 på frys. Har nu fået lagt et fryseæg op i en stimuleret cyklus - neg. Hvad kan jeg gøre? Er der evt. nogle tests lægerne kan lave for at udrede mig nærmere? Jeg er lige fyldt 35.
Læs mere

Missed abortion

mar. 29, 2017
1 Svar

Hej blev gravid ved iui men jeg har fået udskrab efter missed abort opdaget ved nakkefold. Pletblødte 5 dage. Derefter Ingen blødning i en uge. Så startede pletblødning/blodigt udflåd igen og 21 dage efter tog blødning til og gik over i mens blødning med mens smerter. Det har nu varet 6-7 dage. Er det min rigtige mens der er kommet allerede? Eller skal jeg være bekymret?
Læs mere

1 Svar

Hej, Jeg fik på 2 dagen oplagt et æg af topkvalitet, men havde på 5 dagen ingen æg egnet til frys. Hvad vil du vurdere chancerne for graviditet som?
Læs mere

1 Svar

Hej, Jeg er en kvinde på 27 og der er umiddelbart intet, der står i vejen for, at jeg kan blive gravid. Men jeg har Essentiel Tremor i sådan en grad, at det påvirker både min karriere og min dagligdag generelt. Jeg ønsker ikke, at mine børn skal have det, som jeg har det nu. Er der mulighed for at få et donoræg i sådan en situation?
Læs mere

Kan man blive afvist

mar. 16, 2017
1 Svar

Hej, Jeg er lige fyldt 39 år. Da jeg er steriliseret, er jeg henvist til IVF behandling. Det viser sig imidlertid mine tal ikke er lige i skabet: FSH er på 11,7 og AMH på 3,6. Jeg har regelmæssig cyklus, der altid har været på 24 dage. Mit spørgsmål er nu om jeg kan blive afvist (både på offentlige og private klinikker) pga tallene? Og hvordan tænker du prognosen for at opnå graviditet med IVF er (min partner har normal sædkvalitet)?
Læs mere

Overstimulering

mar. 13, 2017
1 Svar

Hej ursula, Mit spørgsmål er: hvis jeg efter ægudtagning bliver overstimuleret, og kommer i fin bedring og har det fint fx 1,5-2 uger og det er aftagende. Kan dette så pludselig vende, så man Igen får samme symptomer ift overstimuleringen som tidligere i samme forløb?
Læs mere

Lutealfase

mar. 10, 2017
1 Svar

Hej☺ Jeg har en lutealfase på ca. 9 dage (ægløsningstest en er positiv på dag 18 og menstruation kommer på dag 28) . Hvad kan jeg gøre for at forlænge den? Skal snart icsi behandling, da min mand har nedsat sædkvalitet.
Læs mere

1 Svar

Kære læger. min kæreste og jeg har et brændende ønske om at få børn, problemet er at jeg aldrig har haft sæd afgang, alt fungere normalt der kommer bare ikke noget sæd, jeg har før kunne "fremtvinge" en form for presæd, i form af en dråbe men det er også alt, lægen vi var til på det offentlige sygehus virkede ikke rigtig til at tro på at jeg ikke kunne aflægge en sædprøve, og tog meget løst på det.. han undersøgte mig og sagde alt så fint ud og at det ikke var min sædleder der vendte forkert så det gik i blæreren, men snakkede så om en lukkemuskel ??? vi er en del forvirret/fustreret og ved ikke rigtig hvad vi skal stille op.. som sagt har jeg aldrig haft en sædafgang, hvad gør vi og hvad kan det være?
Læs mere