sample-smalt-billede.jpg

Spørg fertilitetslægerne

Her kan du stille spørgsmål til alt omkring behandling af barnløshed. Vi vil forsøge at svare alle så hurtigt som muligt.

Bemærk at dit spørgsmål vil være offentligt, men at vi naturligvis ikke viser din e-mail og rigtige navn, hvis du ønsker at være anonym, men det er vigtigt at vi har dine oplysninger, ellers vil spørgsmålet ikke blive besvaret


1 Svar

Hej DanFert, Hvordan er sandsynligheden for en positiv graviditetstest ved et friskt IVF forsoeg kontra et forsoeg med frosne aeg hos jer? Normalvaegtig med PCO og Endometriose. Hilsen J.
Læs mere

1 Svar

Hej. Sagen er den at jeg lige pt ikke har haft min menustration i 4 måneder. Snakkede med min kæreste den anden dag om vores fælles ønsker om børn i fremtiden. Det skal siges at min kæreste er udmærket klar over min mangle på menustration. Vi har ikke forsøgt at blive gravid, da han stadigvæk er under uddannelse. Jeg har for nogle år tilbage haft et helt år uden at få min menustration, hvilket bekymrede mig lidt, men den kom så af sig selv. Det skal siges at min menustration var regelmæssig da jeg fik den som 13-årig og et år frem. Derefter blev den meget uregelmæssig, jeg er nu 19 år, så har mere eller mindre vænnet mig til at den kommer og går. Men efter snakken med min kæreste - hvor han snakkede om det kunne ske at jeg ikke var i stand til at få børn- er jeg blevet en anelse urolig. Jeg har hårvækst fra navlen og ned, hvilket jeg syntes er underligt, da det ikke lader til at være "normalt" for kvinder så at sige. Jeg har også nogle få hår som sidder på min hage og under den, som jeg plejer at barbere væk, da jeg finder det rimelig ubehageligt. Mit spørgsmål er så om jeg muligvis lider af pco, og om jeg burde besøge min egen læge for at finde ud af det.
Læs mere

Kan vi blive insemineret

okt. 09, 2017
1 Svar

Hej. Min kæreste og jeg har snart været sammen i 4 år han har to tvillinger drenge på 5 som er blevet insemineret da han sæd kvalitet er nedsat vi vil meget gerne have et barn sammen vi har prøvet på naturligvis trods vi ved det nok ikke lykkedes så derfor er vi nu klar til vi gerne vil insemineres men kan vi det når han har to børn i forvejen kan vi få lægehenvisning så det er gratis eller skal vi selv betale?
Læs mere

1 Svar

Hej med jer Jeg vil gerne høre hvornår det er muligt at komme i fertilitetsbehandling igen efter ens første barn? Vi tænker at vi gerne vil have nr. 2 sådan rimelig hurtigt, så de er så tæt på hinanden som muligt. Mvh Line Hoffmann
Læs mere

Ang ivf behandling

sep. 24, 2017
1 Svar

Hej. Min kæreste og jeg har fået ivf behandling til vores første barn. Nu vil vi gerne ha nummer to, og har set at de har lavet loven om mht egenbetaling, men gælder dette kun inseminisation, eller gælder det også ivf behandling? På forhånd tak.
Læs mere

Chance for graviditet

sep. 21, 2017
1 Svar

Hej jeg har fået lagt et 8 cellet og en 10 cellet æg op det er mit 3. Friske og har en del Frys bag mig. Jeg er 24 år og er normalvægtig med pco. Hvad vil chancernr ca være for det lykkes ?
Læs mere

blive gravid

sep. 16, 2017
1 Svar

kære læge mig på 28 år og min kæreste på 35 år har prøvet at blive gravid i 6 mrd min kæreste har lidt ned sagt sæd og jeg får ik så tit ægløsning vi vil høre hvad vi skal gøre vi har hørt vi først kan få hjælp om 1 et år men vi ønske et barn meget snart
Læs mere

1 Svar

Hej, jeg er efter næsten 1 1/2 år stadig ikke blevet gravid. Min mand har nedsat sædkvalitet, mig er der umiddelbart ikke noget galt med. Vi har været igennem 3 inseminationer, 1 lang ICSI uden befrugtet æg, 1 kort ICSI fik lagt 4 cellet op - neg. og ingen egnet til frys, 1 ICSI fik lagt 4 cellet op - neg. 2 på frys. Har nu fået lagt et fryseæg op i en stimuleret cyklus - neg. Hvad kan jeg gøre? Er der evt. nogle tests lægerne kan lave for at udrede mig nærmere? Jeg er lige fyldt 35.
Læs mere

Missed abortion

mar. 29, 2017
1 Svar

Hej blev gravid ved iui men jeg har fået udskrab efter missed abort opdaget ved nakkefold. Pletblødte 5 dage. Derefter Ingen blødning i en uge. Så startede pletblødning/blodigt udflåd igen og 21 dage efter tog blødning til og gik over i mens blødning med mens smerter. Det har nu varet 6-7 dage. Er det min rigtige mens der er kommet allerede? Eller skal jeg være bekymret?
Læs mere

1 Svar

Hej, Jeg fik på 2 dagen oplagt et æg af topkvalitet, men havde på 5 dagen ingen æg egnet til frys. Hvad vil du vurdere chancerne for graviditet som?
Læs mere

1 Svar

Hej, Jeg er en kvinde på 27 og der er umiddelbart intet, der står i vejen for, at jeg kan blive gravid. Men jeg har Essentiel Tremor i sådan en grad, at det påvirker både min karriere og min dagligdag generelt. Jeg ønsker ikke, at mine børn skal have det, som jeg har det nu. Er der mulighed for at få et donoræg i sådan en situation?
Læs mere

Kan man blive afvist

mar. 16, 2017
1 Svar

Hej, Jeg er lige fyldt 39 år. Da jeg er steriliseret, er jeg henvist til IVF behandling. Det viser sig imidlertid mine tal ikke er lige i skabet: FSH er på 11,7 og AMH på 3,6. Jeg har regelmæssig cyklus, der altid har været på 24 dage. Mit spørgsmål er nu om jeg kan blive afvist (både på offentlige og private klinikker) pga tallene? Og hvordan tænker du prognosen for at opnå graviditet med IVF er (min partner har normal sædkvalitet)?
Læs mere

Overstimulering

mar. 13, 2017
1 Svar

Hej ursula, Mit spørgsmål er: hvis jeg efter ægudtagning bliver overstimuleret, og kommer i fin bedring og har det fint fx 1,5-2 uger og det er aftagende. Kan dette så pludselig vende, så man Igen får samme symptomer ift overstimuleringen som tidligere i samme forløb?
Læs mere

Lutealfase

mar. 10, 2017
1 Svar

Hej☺ Jeg har en lutealfase på ca. 9 dage (ægløsningstest en er positiv på dag 18 og menstruation kommer på dag 28) . Hvad kan jeg gøre for at forlænge den? Skal snart icsi behandling, da min mand har nedsat sædkvalitet.
Læs mere

1 Svar

Kære læger. min kæreste og jeg har et brændende ønske om at få børn, problemet er at jeg aldrig har haft sæd afgang, alt fungere normalt der kommer bare ikke noget sæd, jeg har før kunne "fremtvinge" en form for presæd, i form af en dråbe men det er også alt, lægen vi var til på det offentlige sygehus virkede ikke rigtig til at tro på at jeg ikke kunne aflægge en sædprøve, og tog meget løst på det.. han undersøgte mig og sagde alt så fint ud og at det ikke var min sædleder der vendte forkert så det gik i blæreren, men snakkede så om en lukkemuskel ??? vi er en del forvirret/fustreret og ved ikke rigtig hvad vi skal stille op.. som sagt har jeg aldrig haft en sædafgang, hvad gør vi og hvad kan det være?
Læs mere

1 Svar

Hvordankan p piller gøre vi får børn? Hvorfor sættes vi på p piller?
Læs mere

Graviditet

feb. 17, 2017
1 Svar

Hej, Min kæreste og jeg (vi er to piger) leger med tanken om at blive gravide. Mit spørgsmål går på, Hvad er procedurerne. Starter man helt basalt set med at søge egen læge og så ruller det ellers bare med henvisninger osv.?
Læs mere

Tvillinger

feb. 13, 2017
1 Svar

Hej. Vi er et par der brændende ønsker os tvillinger, vi har en datter som vi har fået på naturlig vis. Men er der nogen mulighed for at gøre chancerne for tvillinger større ved hjælp? Mvh
Læs mere

TESE / TESA

feb. 10, 2017
1 Svar

Min kæreste og jeg har været i fertilitetsbehandling på en anden dansk fertilitetsklinik, hvor de udtrak sæd fra mig via TESA, og de kunne dårligt finde fire brugbare sædceller. Jeg kan imidlertid forstå, at I tilbyder TESE. Vil der være en væsentlig bedre chance for at finde flere, brugbare sædceller vha. TESE?
Læs mere

Ægdoner

feb. 07, 2017
1 Svar

Jeg henvender mig til jer, da jeg går med nogle overvejelser omkring ægdonation. Inden jeg går videre med overvejelserne, har jeg dog et spørgsmål, som jeg håber I kan være behjælpelige med. Jeg har stofskiftesygdommen Myxødem. Derfor vil jeg høre, om det overhovedet er muligt for mig at blive ægdonor eller om det er udelukket pga. dette.
Læs mere

PCO

jan. 31, 2017
1 Svar

Hej, jeg har i aug 2016 fået konstateret PCO i mild grad. Efter kostomlægning og vægttab er jeg begyndt at få reglmæssig menstruation med cyklus på 30 dage. Min kæreste har normal sædkvalitet. Vil det sige jeg nu har normal ægløsning og at vi har chancer for at blive gravide på naturlig vis ? Eller vil I stadig anbefale at vi kommer i behandling pga PCO'en? Vi har allerede henvisninger. Vi har forsøgt 1 år.
Læs mere

afbrudt japanermodel

jan. 30, 2017
1 Svar

Hej jeg er i behandling med fennikel korte japaner model men mit 2.forsøg blev afbrudt efter jeg havde taget ægløsningssprøjten da jeg havde haft ægløsning inden jeg noget til ÆU, men nu er jeg så lidt bekymret om min mand og jeg kan risikere at få mange befrugtet æg ? eller er det helt umuligt selvom vi var sammen før ægløsningen.
Læs mere

P piller

jan. 28, 2017
1 Svar

Er lige fyldt 38 og single. Overvejer at få et barn, men er pt på p piller. Når I skal undersøge mig første gang, gør det så noget at jeg er på p piller? Hvis ja, hvor lang tid skal jeg så have været uden for at blive undersøgt? Og skal jeg igang med det samme efter undersøgelsen eller må man gerne vente lidt før man mentalt er klar? Havde aldrig troet at jeg skulle blive en singlemor og har lidt svært ved tanken nemlig, men omvendt vil jeg ikke undvære at blive mor..så har været i dilemma med mig selv de sidste år;-) Er egentlig mega nysgerrig for at vide hvordan alt ser ud og hvad mine chancer er for at få et barn. I 2014 så det fornuftigt ud nemlig, der havde jeg været ved Riget og fået en gratis undersøgelse ifm forskning, håbede jeg fandt en mand, men da det ikke er sket, er det ved at være tid:-). Ser frem til at høre fra jer. Vh. Rikke
Læs mere

snart 40 år

jan. 19, 2017
1 Svar

Hej Ursula, Jeg er desværre igennem en henvisning fra egen læge til Holbæk sygehus blevet afvist, med begrundelsen at jeg snart fylder 40 og at jeg har diabetes, trods af at jeg har fået nogenlunde kontrol over blodsukkeret . Nu vil jeg høre jer, kan i hjælpe med mit ønske om et barn , og hvad skal jeg selv gøre?? Hilsen Nusheen
Læs mere

Barnlöshet

jan. 05, 2017
1 Svar

Hej! Jag och min fru har försökt bli gravida i drygt ett års tid nu. Det verkar vara svårt. Jag är 40 år och min fru blir 44 i april. Jag har sedan tidigare en dotter, som fyller 12 år i juli. Vi är båda i fysisk bra kondition i övrigt vad vi vet. Så vi antar att det är svårt för oss nu pga vår ålder... 
I somras var vi i Malmö för rådgivning inför en eventuell IVF-behandling. Min fru hade då med sig testresultat, som enligt sköterskan vi talade med, inte var så bra. Hon menade att IVF inte var någon idé pga värdena. Hon menade att min fru helt enkelt hade dåliga värden pga sin ålder. 8/12-16 AMH 0,99 FSH 13,8 Vi vill gärna ha ett barn tillsammans och vänder oss därför till er. Vi vill höra vad ni rekommenderar. 
I början av 2014 blev min fru gravid med hjälp av tabletterna Pergotime. Då med en annan man. Men det blev inget av det. Blev inget riktigt bra foster och hon fick ta bort det runt vecka 8. 
Vi skulle helst vilja försöka med min frus egna ägg men beror såklart på vad ni tror om chanserna att lyckas. Om ni har samma åsikt som Malmö att det inte är lönt.. Vad anser ni är den bästa behandlingen för oss? 
Med vänlig hälsning  Ola och Susanne
Læs mere