sample-smalt-billede.jpg

IVF behandling

Forkortelsen IVF, som bruges om reagensglasbehandling, står for In Vitro Fertilisation (befrugtning i reagensglas). Det betyder, at dine æg tages ud af æggestokken, befrugtes i laboratoriet og dyrkes i embryoskopet, i stedet for at befrugtningen sker i æggelederen. Vores IVF resultater ligger mellem 50,3% og 27,9% positiv graviditetstest efter ægoplægning, afhængig af din alder.

Hvem skal have IVF behandling?
Vi foretager IVF behandling, når dine æggeledere er aflukkede, eller du tidligere har haft graviditeter uden for livmoderen og efterfølgende ikke har kunnet blive gravid. Endvidere foretager vi IVF behandling hvis du har endometriose, eller når du ikke er blevet gravid efter 3 forudgående inseminationsbehandlinger, og hvis din partner har nedsat sædkvalitet (ICSI).

Nærmer du dig de 40 år, kan det være en fordel straks at begynde med IVF behandling for at øge chancen for en graviditet.

Udtagning af æg
Selve ægudtagningen ved IVF behandlingen sker ved hjælp af en ultralydskanning gennem skeden. Oven på apparatet monterer lægen et tyndt rør, hvorigennem hun kan sende en tynd nål ind i æggestokken. Gennem nålen suges væsken ud af ægblærerne (folliklerne), og i laboratoriet undersøges væsken for modne æg. Du kan følge med på en skærm under ægudtagningen og se, hvad der sker i laboratoriet. Se også videoklippet nederst på denne side om æggets udvikling.

Ægoplægning
To til fem dage efter befrugtningen lægges 1 eller 2 befrugtede æg (embryoner) tilbage i livmoderen. Er der flere gode æg, bliver disse frosset ned til senere brug (vitrifikation).

Behandling med frosne embryoner
De nedfrosne æg anvendes, hvis du ikke er blevet gravid med de friske. Det øger således din samlede chance for graviditet ved IVF behandling. Endvidere kan vi nedsætte antallet af hormonstimulationer og ægudtagninger. Det er kun æg af en god kvalitet, der tåler at blive vitrificeret og tøet op igen.

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

  • Den første samtale tager 45 minutter
  • Vi ønsker at lære dig og din situation at kende
  • Vi forsøger at drage læring af tidligere behandlinger for at optimere næste behandling i fald du ikke bliver gravid.
  • En rar og hjemlig atmosfære uden ventetid i venteværelset
  • Mulighed for skanningstider tidlig morgen og sidst på eftermiddagen
  • Vores laboratorium råder over nyeste teknikker og udstyr
  • Æggene følges døgnet rundt i embryoskopet
  • Vi er super gode til at vælge det rigtige æg
  • Vi er den privatklinik i Danmark som lægger færrest æg op for at få en graviditet
  • Vores resultater ligger konstant i top 3 blandt alle klinikker i Danmark.